21. Februara 2023.

Ostavke u Španiji – potrošeno 250 miliona evra za vozove koji ne mogu da prođu kroz tunele

Pošto je nabavka nekompatibilnih vozova izazvala žustre reakcije u javnosti, ostavku je podnela i državna sekretarka za saobraćaj. Ostavke u Španiji – potrošeno 250 miliona evra za vozove koji ne mogu da prođu kroz tuneleOstavke u Španiji – potrošeno 250 miliona evra za vozove koji ne mogu da prođu kroz tunele

Planovi za modernizaciju železničkog saobraćaja na severu Španije objavljeni su pre tri godine, ali je krajem januara otkriveno da su za 258 miliona evra kupljeni vozovi koji su preširoki za tunele na prugama u Asturijasu i Kantabriji, prenosi Gardijan.

Otpuštanja direktorâ preduzeća “Renfe” i kompanije za infrastrukturu “Adif” nije ublažilo bes javnosti, pa je ostavku morala da podnese i državna sekretarka za saobraćaj Isabel Pardo de Vera, ali i predsednik “Renfea” Isaijas Taboas.

Ministarka saobraćaja Rakel Sančez istakla je da od trenutka kada je saznala za problem čini sve da otkrije šta se dogodilo i da pronađe rešenje.

“Prihvatili smo odgovornost, izvinili se, prepoznali smo grešku i utvrdili ko je odgovoran. Započeli smo i internu istragu i oformili radnu grupu kako bismo pronašli rešenje”, navela je Sančezova.

Vlada Španije je ranije insistirala na tome da su greške uočene pre nego što su vozovi nabavljeni i napravljeni i da “nijedan evro novca Španaca nije dat uzalud”. 

RTS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare