10. Jula 2023.

Osnovnim školama u Banjaluci stigla oprema od 50.000 evra

Potrebna oprema za banjalučke osnovne škole vrijedna više od 50.000 evra stigla je iz Švajcarske u Banjaluku.

Kako je rekao Bojan Kresojević, gradski menadžer, oprema koja je prijeko potrebna svim školama u Banjaluci, biće raspoređena u sve osnovne škole u skladu sa trebovanjem.

“Jedna od najznačajnijih stvari za napredak našeg društva i države jeste jačanje veza sa dijasporom. Izuzetno sam ponosan što su naši ljudi u Švajcarskoj, u Cirihu, prepoznali značaj da na svaki mogući način pomognu našem gradu. Danas se nalazimo ispred Osnovne škole ‘Sveti Sava’ na Laušu, gdje imamo priliku da vidimo vrijednu donaciju, a koja se odnosi na potrebnu opremu i inventar za banjalučke osnovne škole, poput klupa, stolica, računara i slično. Riječ je o opremi koja će zasigurno unaprijediti kvalitet rada u svim našim osnovnim školama”, rekao je Kresojević.

Dodao je da će donirana oprema biti smještena u pomenutoj školi dok ne bude raspoređene.

Željkica Ilić, direktorica gradske organizacije Crvenog krsta grada Banjaluka, rekla je da je Crveni krst uvoznik ove donacije.

“Crveni krst je organizacija koja je uvijek na usluzi, kako našem gradu tako i svim našim građanima, u svim sferama. Ova donacija je od velikog značaja. Mi smo uvoznik donacije, a Grad će istu da preusmjeri tamo gdje je to potrebno”, istakla je ona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare