2. Maja 2023.

Osam godina robije jer je letvom nasmrt pretukla sestrića, poznanika pokušala ubiti cjepanicom

Takođe, osuđena je i za pokušaj ubistva N.S. sa kojim je takođe pila u njegovom stanu, a nakon što je insistirao da imaju seksualni odnos cjepanicom mu je zadala devet udaraca u glavu i grudi.

Njoj je ovu nepravosnažnu presudu izrekao Kantonalni sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom pokušaj ubistva.

Prema optužnici Mehićeva je sestrića letvom zatukla lani 8. avgusta u jutarnjim satima u Misurićima u Maglaju.

“U napuštenom pomoćnom objektu od S. A. sa svojim sestrićem E.J. konzumirala je alkohol. Nakon što je došlo do međusobne prepirke i rasprave zbog toga što je E.J uzeo njen mobilni telefon i nije htio da ga vrati, u namjeri da ga usmrti, fizički ga je napala letvom dužine oko 70 cm”, navodi se u optužnici.

Kako se dalje dodaje, udarila ga je najmanje četiri puta u glavu, svjesna da ga na taj način može usmrtiti, što je i htjela.

Optužena je nakon toga otišla i vratila se u večernjim satima sa Z. A. na lice mjesta, te je pozvala hitnu pomoć i policiju. E.J. je prevežen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje tri dana kasnije preminuo.

Takođe, optužnica Mehićevu tereti da je lani 17. decembra u Starom Gradu kod Maglaja pokušala ubiti N.S.

Navodi se da je bila kod njega u kući gdje su pili alkohol, te je došlo do međusobne prepirke i rasprave.

“N.S. joj je predložio da imaju seksualni odnos što je ona odbila, te je povukao prema krevetu da legne pored njega. Ona je u namjeri da ga liši života uzela drvo-cjepanicu dužine 40 cm i zadala mu devet udaraca u glavu i grudi. Bila je svjesna da ovako zadajući udarce u predjelu vitalnih dijelova tijela može istog usmrtiti, što je i htjela, pa mu je na taj način nanijela teške tjelesne povrede”, navodi se u optužnici.

Ona je N.S. cjepanicom polomila vilice, jagodičnu kost i nos nakon čega je pozvala hitnu pomoć i policiju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare