Donosimo vam još jedan odličan recept.
Sastojci:
3 jaja
170 g šećera
200 g brašna
1 prašak za pecivo
250 ml jogurta
100 ml ulja
kora i sok jedne narandže
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelancima dodajte šećer pa umutite u gustu smjesu. Ubacite žumance i sve izmiješajte. U smjesu dodajte dio brašna i prašak za pecivo, izmiješajte, pa dodajte ostatak brašna. Ulijte jogurt, izmiješajte, a zatim umiješajte ulje. Naribajte koricu narandže, iscijedite sok i dobro izmiksajte smjesu. Namastite i pobrašnite kalup dimenzija 24×24 cm, sipajte pola količine smjese u kalup i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Dok se prvi dio kolača peče, na pari otopite čokoladu za kuvanje. Otopljenu čokoladu sipajte u ostatak smjese i dobro izmiješajte. Nakon 10 minuta pečenja izvadite kalup iz rerne, preko svijetlog sloja oprezno nanesite tamni sloj i pecite dodatnih 30 minuta.
* Recept preuzet sa stranice “Recepttura”.