22. Februara 2024.

Opasno: Rusija direktno zaprijetila Francuskoj

Ruske snage su zapretile da će oboriti francuske avione koji su prošlog meseca patrolirali u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora.

Francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu danas nije izneo konkretne detalje o francuskim letovima ili avionima uključenim u pretnje obaranjem.

On je rekao da se Rusija vraća na “posebno agresivan” stav koji podseća na ponašanje bivšeg Sovjetskog Saveza tokom Hladnog rata.

“Pre mesec dana, da vam dam vrlo konkretan primer, ruski sistem kontrole vazdušnog saobraćaja je pretio da će oboriti francuske avione u Crnom moru kada smo bili u slobodnoj međunarodnoj zoni gde patroliramo”, rekao je on na radiju RTL.

“Ponašanje Rusije 2024. godine nema nikakve veze sa onim što smo videli 2022. i, očigledno, pre agresije u Ukrajini”, rekao je ministar.

“To se objašnjava činjenicom da je Rusija u teškoćama na bojnom polju u Ukrajini”, zaključuje francuski ministar.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Ratko
Ratko
1 mjesec prije

Najbolje je da vas sve puste da vi slobodno patrolirate, izviđate i zatim VI da navodite rakete koje ste isporučili ukrajini na ruske ciljeve, do sada su vas puštali da cijeli nato to radi i ja se čudim zašto to dopuštaju jer na ovaj način je ubijeno stotine, a možda i hiljade Rusa, potopljeni brodovi i ko zna šta sve uništeno…a vi kao dobrice, čisto eto onako patrolirate u međunarodnim vodama!!!