19. Septembra 2023.

Ona je nova urednica britanskog Voguea: Sve je samo ne tipična

Kada je Edward Enninful sredinom jula objavio da početkom 2024. odlazi s mjesta glavnog urednika britanskog Voguea, modni je svijet s nestrpljenjem počeo iščekivati novo ime koje će zasjesti na tu prestižnu poziciju. Iako je Vogue to opovrgnuo, sasvim je jasno kako Edwardu u svemu nije nimalo išao na ruku razdor koji se dogodio između njega i moćne Anne Wintour, glavne urednice američkog Voguea i globalne uredničke direktorice tog medijskog brenda, na čije je mjesto Enninful navodno lobirao.

Prema glasinama, sve to ga je koštalo njegove utjecajne uloge i karijere. Sada je pak potvrđeno da Anna Wintour ima novu uzdanicu, koju je prema pričama, odavno odabrala za sljedeću urednicu britanskog modnog magazina. Britanski Vogue je potvrdio šuškanja da je Enninfulova nasljednica Chioma Nnadi, 44-godišnja Londončanka nigerijskog i švicarsko-njemačkog podrijetla, urednica američkog web izdanja Voguea.

Chioma ima veliku podršku i simpatije suradnika, koji je opisuju kao sramežljivu, smirenu i suzdržanu, što je zapravo dijametralna razlika između nje i Enninfula, koji je na velike kritike naišao i nakon septembarskog izdanja, u kojem mu zamjeraju pretjerani photoshop supermodela iz devedesetih, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linde Evangeliste i Christy Turlington.

Podsjetimo, Enninful, prvi glavni urednik Voguea crne boje kože, u modnoj će povijesti ostati zapisan kao veliki zagovornik tamnoputih modela, modela etničkih manjina kao i transrodnih modela, čiji je šestogodišnji mandat s primanjima većim od 500.000 funti godišnje, bio praćen glasinama o internim prepucavanjima i snažnim trzavicama između timova.

Nnadi, pak oduševljava svojom pojavom, ali i stavovima, odlično se slaže s mladima i zagovornica je prava žena.

„Vrlo je oštroumna i svjesna što se događa u svijetu. Chioma nije zastrašujuća modna urednica iz prošlosti”, kažu njezine kolege, pa nadodaju, „Ona je jedna od onih osoba koje razmisle prije nego što odgovore na pitanje.” Također, jedan modni PR proglasio ju je najboljom osobom s kojom je ikada radio u Vogueu.

Ova rođena Britanka, koja trenutno živi u New Yorku, ljubav prema modi naslijedila je od svog oca Nigerijca, a i danas nosi neke njegove vintage komade, koje najradije kombinira uz tenisice. Velike simpatije javnosti, osvojila je kada je na godišnjem Met Gala balu časopisa odlučila podržati mlade dizajnere, kao što su Claire Sullivan i James Garland, noseći njihove kreacije, umjesto razvikanih imena.

Sama činjenica da je završila državnu školu i da je diplomirala na Univerzitetu u Manchesteru, te da živi s cimerom, čini Chiomu bitno drugačijom od ostatka tima Anne Wintour. A to potvrđuje i izjava njujorškog modnog veterana koji je rekao: „Ona je Brooklyn, a ne Manhattan.“

Karijera Chiomi Nnadi započela je u Londonu, u Evening Standardu u kojem je otac Anne Wintour, Charles, bio urednik. Nakon preseljenja u Ameriku počinje raditi za urbani i hip-hop magazin Trace, a ubrzo postaje kreativna direktorica u glazbenom časopisu Fader, te se naposljetku pridružuje ekipi američkog Voguea.

U njenom opisu na web stranici Voguea piše:

„Možete odvesti djevojku iz Londona, ali ne možete odvesti London iz djevojke.“

Chioma će se uskoro u velikom stilu vratiti u London na jednu od najutjecajnijih funkcija u modnom svijetu, a sve pod moćnom zaštitom Anne Wintour, koja se navodno i sama želi vratiti u rodni grad i to čim pronađe odgovarajuću kuću s teniskim terenom.

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare