27. Februara 2024.

On se ne sjeća ni imena svoje žene: Bajden usvojio taktiku “napad je najbolja odbrana” protiv Trampa

Radi se o tome koliko su stare vaše ideje, poručio je osamdesetogodišnjak

Džozef Bajden pokušao je da pred američkom javnošću pokaže da je mentalno sposoban da bude predsednik SAD, kritikujući glavnog protivnika Donalda Trampa.

Gostujući u šou Seta Mejersa na En-Bi-Siju, Bajden je rekao da je Tramp svoju ženu nazvao drugim imenom. “Blumberg” navodi da nije jasno da li je Tramp govorio o svojoj ili o supruzi bivšeg pomoćnika, što Bajdena nije sprečilo da optuži republikanskog kandidata za senilnost.

“Moraš da pogledaš drugog tipa. On je star otprilike koliko i ja, ali ne može da se seti imena svoje žene, pod broj jedan. Broj dva, radi se o tome koliko su stare vaše ideje”, rekao je Bajden (81).

Anketa “En-Bi-Si njuza” pokazala je da tri četvrtine glasača, uključujući polovinu demokrata, brinu Bajdenove godine i mentalne sposobnosti, dok manje od polovine ima slične strahove u vezi sa Trampom (77).

Te brige su gurnute u prvi plan kampanje 2024. ranije ovog meseca, kada je izveštaj Ministarstva pravde o Bajdenovom postupanju sa poverljivim materijalom naveo da je on “dobronamerni stariji čovek sa lošim pamćenjem”. Bajden je pogoršao situaciju kada je pomešao svetske lidere tokom konferencije za novinare povodom izveštaja ministarstva.

Bajdenova kampanja se nada da će Trampovi pravni problemi, desničarski stavovi i neočekivane izjave biti dovoljni da birači previde godine aktuelnog predsednika i glasaju za njega.

“Ovo je tip koji želi da nas unazadi. Želi da nas vrati na ‘Rou protiv Vejda’ (slučaj posle kog je legalizovan abortus). On želi da nas vrati na čitav niz pitanja od pre 50 do 60 godina”, rekao je Bajden.

Tramp je zgranuo administraciju komentarima da mu pravni problemi pomažu kod crnačkih glasača, pozivanjem Rusije da napadne NATO saveznike koji ne plaćaju dva odsto BDP na odbranu, odbijanjem da optuži ruskog lidera Vladimira Putina za smrt Alekseja Navanjnog i ismevanjem vojne službe njegove rivalke među republikancima Niki Hejli.

Bajden je takođe napao Trampa zato što je uhapšene zbog nereda u Kapitolu 6. januara 2021. opisao kao “patriote” i što, navodno, veliča diktatore. “On misli da može da promeni Ustav i da samo ignoriše delove Ustava. To je tip koji govori o odmazdi”, rekao je Bajden.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare