1. Februara 2023.

“On nije lud, već radikalno racionalan”

Fransoa Oland, koji je bio na čelu Francuske od 2012. do 2017, i koji ima veliko iskustvo u razgovorima s Putinom, rekao je za portal Politiko da će se ruski lider tako sačekati trenutak da pregovorima okonča rat, u svou korist.

“On (Putin) je radikalno racnionalna osoba, ili racionalno radikalna, kako hoćete”, rekao je Oland kada je bio upitan da li će ruski predsednik konflikt proširiti van granica Ukrajine.

“On ima svoje razloge i u okviru njih određene granice. Spreman je da upotrebi silu i jedino je u stanju da shvati dinamiku sile u okvirima koliko smo mi spremni da tu silu upotrebimo protiv njega”, dodaje Oland.

Takođe, smatra i da će sada Putin ići ka tome da konsoliduje svoje ciljeve kako bi se konflikt stabilizovao, nadajući se javno mnjenje umoriti što će dovesti do stvaranja pogodnog tla za pregovore.

Ali, za razliku od perioda kada je Oland pregovarao sa Putinom, zajedno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, nakon aneksije Krima 2014, sada su stvari drugačije, smarta Oland i naovdi da će se kao medijatori tu pojaviti Turska ili Kina, što baš neće biti dobro, ni za koga.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare