2. Aprila 2023.

Okupljanje Srba u Zubinom Potoku zbog hapšenja sugrađanina

Okupljanje je počelo večeras nakon informacije o hapšenju M. B., navode sagovornici RTS-a iz Zubinog Potoka.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da Aljbin Kurti po oprobanom scenariju podiže tenzije na terenu i priziva eskalaciju svaki put pred razgovore u Briselu, iako je dobio jasna upozorenja međunarodnih zvaničnika.

“Kurti na svaki mogući način, preko svojih posilnih, pokušava da izazove tenzije na severu Kosova i Metohije, kako bi isprovocirao reakciju Srba, koje bi potom optužio za potencijalnu eskalaciju situacije na terenu, samo da bi pobegao od dijaloga i obaveza iz Ohrida koje se tiču formiranja ZSO”, ocenjuje Kancelarija.

Srpska lista je saopštila da je M. B. danas otet od strane Kurtijevih specijalaca, te naglašava da srpski narod upozorava Prištinu da u slučaju da ne oslobodi neosnovano uhapšenog i ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda, da će izazvati reakciju svih Srba.

To neće biti, objašnjava Srpska lista, “neko upozorenje”, već “opšti ustanak” za zaustavljanje represije Aljbina Kurtija nad nedužnim građanima.

Ministar unutrašnjih poslova u Prištini Đeljalj Svećlja saopštio je da je uhapšeni M. B. navodno pripadnik “kriminalne strukture Civilne zaštite, koji je prethodno iz pištolja napao iz pištolja policiju povreduvši dvojicu pripadnika”.

Svećlja optužuje da je “paljenje automobila na severu orkestrirano od strane Beograda kako bi usadio strah drugim građanima”.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare