30. Juna 2023.

Okončana vanredna sjednica Skupštine Grada: Odbornici podržali pitanje spasa „Akvane“

-Odbornici su podržali pitanje rješavanja „Akvane“ što znači da dalje možemo da nastavimo bitku za ovo preduzeće.

Rekao je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković nakon višečasovne vanredne sjednice Skupštine grada Banje Luke, na kojoj je, između ostalog, usvojena Odluka o kreditnom zaduženju Grada.

On je istakao da ovo ne znači deblokadu grada, te da je večerašnje usvajanje rezultat pritiska javnosti koji su svi osjetili.

-Na vanrednoj sjednici Skupštine Grada, koja je je trebalo da bude završena u utorak, bio je plan da se usvoji zaključak i jedna vrsta amandmana koji kaže da Grad nađe 5 miliona KM iz sopstvenih sredstava, što nije bilo moguće, ali pritisak javnosti koji smo napravili u pravom trenutku je rezultirao time da odbornici odrade svoj dio posla-pojasnio je Stanivuković.

Naglasio je da je Banja Luka i dalje u ogromnim izazovima zbog blokade Skupštine Grada, te dodao da je i dalje zbog neodržavanja redovne sjednice Skupštine upitno funkcionisanje javnog prevoza, jer kako kaže, novac je obezbjeđen, ali nije odluka Skupštine Grada kojom bi se ovo pitanje rješilo.

-Pored toga, imamo program upisne politike za školu u naselju Ada, da ta škola bude devetorazredna i centralna, ali nemamo podršku Skupštine Grada da o tome diskutujemo. Takođe, velike probleme imamo i sa odlukama koje znače redovne prihode u gradu. Podsjećam da već 90 dana nemamo redovne sjednice Skupštne, te ja još jednom pozivam odbornike da se one tačke koje su skinute sa dnevnog reda sjednice koja treba da bude održana u četvrtak, 6 juča, vrate na dnevni redi i da se raspravlja o besplatnim građevinskim dozvolama i placevima, da se raspravlja o regulacionim planovima i da se radi u interesima Banje Luke – istakao je gradončelnik.

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Ljubo Ninković rekao je da su sve tačke danas usvojene kako preduzeće Akvana, kao i građani ne bi ostali bez vrijedne imovine, o čemu se pričalo unazad nekoliko dana.

Podsjećamo, na današnjem dnevnom redu, koji su odbornici podržali, nalazile su se odluke koje se odnose na spas  JP „Akvana“

Odbornici su podržali Odluku o usvajanju elaborata o dokapitalizaciji preduzeća „Akvana“, ali i idejni projekat o restrukturiranju i konsolidovanju za održivo poslovanje ovog preduzeća.

Osim toga, gradski parlamentarci usvojili su i prijedlog odluke o novčanom ulaganju, ali i kreditnom zaduženju neophodnom za spas ovog preduzeća.

Podsjećamo, nakon što je u utorak, 27. juna prekinuto zasjedanje, predsjednik Skupštine Grada, Ljubo Ninković jutros je zakazao nastavak sjednice.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare