7. Septembra 2023.

Okončana 23. sjednica Skupštine Grada, uspješno riješeno i pitanje kina „Kozara“

Završena je 23. sjednica Skupštine grada Banje Luke, koja je održana u nekoliko nastavaka.

Odbornici Skupštine grada Banje Luke usvojili su odluku, kojom će biti omogućeno da na lokaciji kod kina „Kozara“ umjesto četrnaestospratnice bude izgrađen park.

Gradonačelnik Draško Stanivuković izrazio je zadovoljstvo što je konačno riješeno pitanje kina „Kozara“.

-Možemo obradovati mještane ovog dijela grada i reći da tu neće biti sagrađena stambena zgrada, nego jedan prelijepi park posvećen Veleizdajničkom procesu. U fazi smo da to privatno zemljište kupimo i damo zamjensku lokaciju investitoru – kazao je gradonačelnik dodajući da će ovaj novi park biti peti po redu od kada je preuzeo mandat gradonačelnika.

Dakle, kako je kazao – jedan neboder mijenjamo lijepom zelenom površinom.

-U konačnosti smo riješili i ovo pitanje kina Kozara u korist Grada i stanovnika. Isto tako, kao što smo riješili i sporove u vezi sa Sokolskim domom i Radničkim univerzitetom – kazao je gradonačelnik.

Osvrnuo se i na pitanje parkinga u gradu, napomenuvši da se zone parkinga ne mijanjaju zbog prihodovne strane, te da je odluka Grada da dođe do prilagođavanja tarifnih zona kao jedne od regulativnih mjera za rasterećenje saobraćaja u centru grada.

-Izazovi u vezi sa objavom odluka u Službenom glasniku Grada su i dalje na snazi, a kada je riječ o prilagođavanju parking zona o tome će više informacija biti u narednom periodu – rekao je Stanivuković, dodajući da se u vezi sa odlukom o parkinzima pravi velika politička tema.

Tokom današnjeg zasjedanja, odbornici su usvojili plan poslovanja za 2023. godinu preduzeća „Vodovod a.d. Banja Luka“, plan rada i poslovanja Gradskog groblja, ali i informacija o radu za 2022. godinu JP „DEP-OT“ sa pripadajućim zaključkom.

Podrška gradskih parlamentaraca nije izostala ni za nekoliko odluka o davanju saglasnosti za kupovinu zemljišta, kako ni za zamjenu nekretnina.

Takođe, usvojen je i izvještaj o poslovanju „Čistoće“, dok izvještaji o poslovanju za 2022. godinu  preduzeća „Vodovod“  i Toplane d.o.o Banja Luka nisu dobili neophodnu podršku. Izvještaj o poslovanju Zavoda za izgradnju povučen je sa dnevnog reda.

Podsjećamo, u prvom dijelu zasjedanja Skupštine Grada, koja je održana 24. avgusta, odbornici su izglasali 37 tačaka, te su podržali prijedloge odluka o davanju poslovnih prostora u zakup pod posebnim uslovima,  nekoliko regulacionih planova,  prijedlog odluke o usvajanju procjene ugroženosti od elementarne nepogode i drugih nesreća i odluka koje se tiču upisne politike za školu u Adi.

Ipak, u prvom dijelu sjednice podršku nije dobio prijedlog odluke o subvencijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada, kao ni prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju profesionalne teritorijalno vatrogasno – spasilačke jedinice grada Banje Luke.

Odbornici nisu podržali ni izvještaj o radu zimske službe u 2022/2023 godinu, a odbijene su i tačke koje se odnose izvještaje o realizaciji Programa zajedničke komunalne potrošnje i Programa uređenja građevinskog zemljišta za 2022/2023 godinu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare