13. Jula 2023.

Oglasio se: Sramota, Prištino

 Albanski premijer Edi Rama ocenio je danas incident u prištinskom parlamentu kao sramotu koja šteti Prištini na međunarodnom planu

“Ne slagati se sa premijerom je demokratski, ovako izraziti svoje protivljenje znači ocrniti sebe, svoje birače i celu državu sramotom koja danas šteti Kosovu na međunarodnom planu, više nego bilo koji politički stav koji se suprotstavlja premijeru!”, napisao je Rama na Tviteru.

Zamislite kako se osećaju nezamenljivi saveznici i prijatelji Prištine i Albanaca, kada vide kako se Albanci hvataju za gušu, gde se treba boriti idejama i rečima, a ne uvredama i pesnicama, poručio je Rama.

“Zaista želim da se opozicija ogradi od ovog sramnog ponašanja i služi Kosovu snagom primera, a ne primerom sile!”, istakao je albanski premijer.

Tokom današnjeg obraćanja premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u kosovskoj skupštini došlo je do tuče među poslanicima, koja je izbila nakon što je jedan od poslanika polio Kurtija vodom.

Kako prenosi prištinski Telegrafi, opozicioni poslanici su sve vreme vredjali Kurtija nazivajući ga “ološem”, a u jednom trenutku je poslanik Demokratske partije Kosova Mergim Ljuštaku gađao Kurtija vodom. Tada je došlo do fizičkog sukoba između ministara u prištinskoj vladi i poslanika opozicije.

Na video snimku, vidi se gužva i tuča, kao i pripadnici obezbeđenja koji su velikom brzinom izvukli Kurtija iz sale.

Ovo nije prvi put da je došlo do incidenta u skupštini u Prištini, budući da su poslanici Kurtijevog Samoopredeljenja, dok su bili u opoziciji nekoliko puta bacali suzavac i jaja na predtavnike tadašnje vladajuće koalicije, jer su se protivili predlozima zakona koji su na dnevnom redu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare