11. Augusta 2023.

Oglasio se Nemanja Nedović

Nemanja Nedović povrdio je da neće biti dio reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu.

Nedović je poslije dvije utakmice na Akropolis kupu u Atini donio odluku o kojoj je prvo obavjestio selektora Svetislava Pešića i direktora reprezentacije Dragana Tarlaća.

“Moj odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji za koju sam igrao sa ponosom i bez ikakvih rezervi tokom cele karijere – nikada nije bio sporan. Zbog toga, i kako ne bi bio nikakvih mistifikacija u javnosti, osećam obavezu da objasnim zašto više neću biti deo reprezentacije koja ide na Svetsko prvenstvo. Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu. Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati”, rekao je Nedović.

Direktor srpskog nacionalnog tima Dragan Tarlać je nakon razgovora sa Nemanjom Nedovićem izjavio:

“Posle Akropolis kupa Nemanja Nedović je obavestio selektora Pešića i mene o svojoj odluci. Uz međusobno razumevanje i prihvatanje argumenata koje je izneo, prihvatili smo odluku Nedovića i to će biti veliki hendikep za našu reprezentaciji u izazovima koji su pred nama. Nemanji smo zahvalni na svemu sto je pružio reperezentaciji kako ovog leta, tako i u prošlosti. Njegova posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna”, rekao je Tarlać.

Srbija u sredu dočekuje Portoriko u beogradskoj Areni.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare