27. Maja 2023.

Održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, prisustvovali državni i vojni vrh Srbije: Oglasio se Vučić

Sednica je zakazana nakon jučerašnjeg nasilnog upada kosovske policije i novoimenovanih predsednika opština u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Sednici Saveta za nacionalnu bezbednosti pored predsednika Vučića prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, ministar policije Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, kao i šefovi službi bezbednosti VOA i VBA.

Vučić, koji je i komandant vojske, izdao je juče naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen, dok je ministar odbrane Miloš Vučević rekao da se VS razmešta na pozicijama ka administrativnoj liniji.

“Srbija neće dozvoliti novu “Oluju”, 17. mart i naći će adekvatan odgovor, pre svega politički, a ne isključujem ni neki drugi odgovor koji će biti adekvatan opasnosti, poručio je Vučević.

U sukobima kosovske policije i građana na severu Kosova povređeno je nekoliko desetina ljudi. Policija je vozilima blokirala prilaze zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić u koje su ušli novoimenovani predsednici, koji su tamo nekoliko sati boravili. Kosovska policija se i ovog jutra nalazi u zgradama opština.

Oglasio se Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas prisustvovao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, poručio je da će država biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda”, napisao je Vučić na Instagram profilu “budućnostsrbijeav” .

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare