8. Oktobra 2023.

Održan 23. protest “Srbija protiv nasilja”: Zabraniti kockarnice pored škola

U Beogradu je sinoć održan 23. protest “Srbija protiv nasilja” na kojem je među zahtjevima istaknut i taj da kockarnice ne budu pored škola i da se zabrani njihovo reklamiranje.

Okupljeni građani prvo su krenuli u šetnju takozvanom “medijskom trasom” do Regulatornog tijela za elektronske medije u Srbiji /REM/ i Radio-televizije Srbije.

Poslije okupljanja ispred Doma Narodne skupštine, učesnici su krenuli “medijskom trasom”.

Kod zgrade RTS-a kolona se kratko zadržala i nastavila dalje ka Andrićevom vencu.

Poslanik Janko Veselinović iz poslaničke grupe “Pravac Evropa” rekao je da žele da sudovi rade svoj posao i da kriminalci budu u zatvoru, da se Srbija oslobodi kockarnica, da se zabrani njihovo reklamiranje i da kockarnice ne budu pored škola.

Predstavnici dijela opozicije ranije su predali i zahtjeve rukovodstvu RTS-a kojima, između ostalog, traže zastupljenost u informativnom programu proporcionalno vremenu koje imaju u parlamentu, pokretanje nove debatne emisije u večernjim časovima na Prvom programu i da se, osim grupnog učestvovanja, njihovi predstavnici pozivaju i u emisije samostalno, bez, kako kažu, nužnog prisustva partija na vlasti, prenose beogradski mediji.

Zahtjevi protesta su momentalna smjena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koji promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Zahtjevi su i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama “Pink” i “Hepi” zbog, kako je navedeno, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala, kao i smjena rukovodstva RTS-a zbog, kako je rečeno, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Protest je završen ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu.

Prvi protest “Srbija protiv nasilja” održan je 8. maja.

Izvor: Glas Srpske

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare