14. Maja 2023.

Određen pritvor mladoj majci: Bebi dat antipsihotik

Pritvor joj je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva.

Ona se sumnjiči za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Osnovano se sumnja da je osumnjičena u noći između 26. i 27. aprila u Kovinu svom šestomjesečnom djetetu dala antipsihotik – lek “onzapin“, nakon čega je djevojčica hospitalizovana na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”.

Do ovakvog saznanja tužilaštvo je došlo na osnovu obavještenja navedene zdravstvene ustanove, nakon čega je u saradnji za nadležnom policijskom upravom organizovano hapšenje osumnjičene prilikom otpusta iz ustanove gdje je, zajedno sa djetetom bila na hospitalizaciji u periodu od 27. aprila do 12. maja 2023. godine.       

Osumnjičenoj je odmah, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje, a zbog činjenice da je nakon izvršene procjene rizika utvrđeno postojanje neposredne opasnosti od nasilja u porodici, istovremeno su joj izrečene i hitne mjere privremenog udaljenja iz stana i privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare