9. Septembra 2023.

Odloženo iseljenje opštinskog objekta u Sjevernoj Mitrovici

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Erden Atić saopštio je da je odložio iseljenje opštinskog objekta do prijema izveštaja Opštinskog inspektorata.

U rešenju koje je potpisao Erden Atić navodi se da je Inspektorat dužan da proveri okolnosti i razloge korišćenja predmetnog objekta, koji se prikupljaju terenskim obilaskom i komunikacijom sa svim stranama.

Inače, danas je istekao prethodni rok koji su privremene prištinske institucije dale zaposlenima u zgradi gde su smešteni Kancelarija za KiM, Pokrajinski PIO fond, Centar za socijalni rad iz Vučitrna i Kosovskomitrovački upravni okrug, da napuste svoje prostorije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uputio je urgenciju međunarodnoj zajednici, uključujući zemlje Kvinte i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka, u kojoj upozorava da ultimatum o iseljenju četiri srpske institucije može dovesti do produbljivanja krize na severu KiM i dodatnog podizanja tenzija.

Zaposleni i direktori srpskih institucija smeštenih u zgradu u severnom delu Kosovske Mitrovice, u naselju Bošnjačka mahala, od juče nisu napuštali svoja radna mesta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare