13. Februara 2023.

Odlična ideja ili svetogrđe: Bentley star preko 60 godina prebacili na struju

Već smo bili svedoci brojnih prerada automobilskih klasika koji umesto V8 dragulja dobijaju električni pogon. Poslednji primer je jedan Bentley oldtajmer.

Konverziju potpisuje Lunaz Design, specijalista za preradu modela sa SUS motorima na elektro pogon. Ovaj put se pozabavio pravim automobilskim klasikom. U pitanju je Bentley S2 u sportskoj verziji Continental, koji je proizveden u samo 388 primeraka.

Automobil je proizveden 1961. godine, jedan je od samo četiri modela koja su još “u životu” sa ovom specifikacijom, a sada je temeljno restauriran.

U okviru renoviranja stigao je novi pogon, dok je 6.2 V8 penzionisan. Nečujan je i električan, a zahvaljujući popriličnoj snazi od 405 KS i 720 Nm obrtnog momenta, omogućava impresivne performanse.

Kako do 100 km/h ubrzava za 6,9 sekundi, jasno je da je automobil morao da dobije poboljšano vešanje.

Lunaz je ugradio i sistem regenerativnog kočenja, a same kočnice su primetno modernije. Sada postoje disk kočnice sa šestoklipnim čeljustima napred i četvoroklipnim čeljustima pozadi.

Enterijer je i dalje luksuzan, ali su nestali svi “problematični” materijali i zamenjeni ekološki prihvatljivijim, dok su prirodna koža, vuna i plemenito drvo uklonjeni.

Kada je reč o ovom drugom, i dalje ga ima, ali sada sa sertifikatom Saveta za nadzor šuma.

Cena je nepoznata, ali sličan primerak je prodat 2021. za oko 350.000 britanskih funti. Ovaj bi lako mogao biti skuplji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare