14. Februara 2023.

Odgođeno saslušanje vještaka Džombićeve odbrane

Džombića terete za zloupotrebe službenog položaja prilikom dodjele milionskog kredita Investiciono razvojne banke RS preduzeću “Energolinija”.

Kako je pojasnio Džombićev branilac Zoran Bubić, vještak je uradio nalaz, ali bez finasijskih podataka preduzeća “Alumina” za 2022. godinu, a obaviješten je da tužiocu treba dodatno vrijeme da se upozna sa nalazom.

Naveo je da je u toku izrada završnog izvještaja u “Alumini” i vještak bi podatke za 2022. godinu trebalo da dobije krajem februara.

“Tada će uraditi analizu tih podatka i to neće biti nešto obimno”, rekao je Bubić te pojasnio da zbog svega neće danas saslušati vještaka.

Džombićeva odbrana je danas sudu kao dokaz predala dokument Politika obezbjeđenja plasmana Investiciono razvojne banke RS koja je donesena u maju 2011.godine.

I Džombić će biti saslušan nakon izvođenja ekonomsko – finasijskog vještačenja.

Republičko tužilaštvo tereti Džombića za zloupotrebi službenog položaja prilikom dodjeljivanja 19.4 miliona KM kredita Investiciono – razvojne banke “Energoliniji”. Navodi se da je on bio svjestan da kredit neće moći biti vraćen zbog nesposobnosti firme. Teret ga i da je zvao tadašnjeg direktora IRB RS Milenka Pavlovića, kako bi ga ubijedio da treba da prihvati zahtjev za kredit “Energoliniji”.

Pavlović je to odbio i dao ostavku, a nakon toga je pomenuto preduzeće ponovo podnijelo zahtjev za kredit od 19.4 miliona, a Džombić je 16. februara 2012. godine potpisao odluku o odobravanju kredita.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare