11. Juna 2024.

Ode Milo u NATO?

Kako pišu turski mediji, pozivajući se na saznanja iz visokih diplomatskih izvora iz nekoliko članica NATO, u toku je priprema inicijative za kandidovanje Mila Đukanovića za zamenika generalnog sekretara Alijanse.

Iza te inicijative, kako se navodi, do sada stoji devet članica Alijanse. Među njima je i Turska.

Ovo je danas objavio turski portal Firtina Haber, koji u tekstu ističe da bi kandidat iz Istočne Evrope imao dobre šanse i da bi to bila svojevrsna poruka samog NATO-a.

“Na draftu nacrta rade diplomate iz devet članica. Oni nameravaju da kandiduju Đukanovića, pri čemu u dokumentu navode da Crna Gora, pod liderstvom Đukanovića, ne samo da je bila jedina država bivše Jugoslavije koja je uspela bez vojnog konflikta da stekne samostalnost, već je odmah postala i najpozitivniji regionalni primer za skladne unutrašnje odnose i širenje tolerancije i pomirenja u post-konfliktnom Balkanu”, kaže se u objavi, ali bez navođenja o kojih devet članica NATO je reč, prenele su Novosti.

Crna Gora je u NATO alijansu ušla tačno pre sedam godina. To je urađeno odlukom Đukanovića i njegovih partnera uz tadašnje vlasti, mimo obavezujućeg referenduma.

Nekoliko godina pitom, bivši premijer Duško Marković, potvrdio je da je u tom momentu ogroman broj građana Crne Gore bio protiv toga.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare