11. Decembra 2023.

Odbrana Dodika danas ulaže žalbu Sudu BiH

Odbrana Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske podnijeće danas žalbu Sudu BiH, koji je odbio premještanje procesa protiv Dodika i Miloša Lukića, v.d direktora Službenog glasnika Republike Srpske, potvrdio je Goran Bubić, advokat, a prenosi Srna.

Inače, ročište u predmetu protiv Dodika i Lukića odgođeno je prošle sedmice pred Sudom BiH, nakon što je odbijen zahtjev advokatskog tima odbrane da ovaj predmet bude prebačen u Banjaluku. Odluka o odbijanju zahtjeva, strankama je saopštena nekoliko časova pred suđenje, što je bio razlog za odgađanje postupka.

Sam Dodik, nakon odgođenog ročišta, rekao je da će njegova odbrana žalbu uputiti posljednjeg dana isteka roka, a o toj žalbi odlučivaće Apelaciono odjeljenje Suda BiH.

Premještanje procesa odbrana je zatražila, između ostalog, zbog sumnje u objektivnost i nepristrasnost Suda BiH, a nakon odgođenog ročišta, Anto Nobilo, član tima odbrane predsjednika Republike Srpske rekao je da je “Sud BiH kontamniiran”.

Jedan od razloga zbog kojih je odbrana tražila premještanje suđenja je i činjenica da su optuženi iz Banjaluke kao i svi svjedoci, te da bi bilo ekonomičnije da se suđenje odvija u Banjaluci.

Dodik i Lukić, optuženi za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, 16. oktobra na ročištu u Sudu BiH rekli su da ne razumiju optužnicu, nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare