31. Augusta 2023.

Odbojkašice Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva – Čehinje pregažene

Najbolje odbojkašice Srbije savladale su u Briselu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva Češku 3:1 i u polufinalu će igrati sa Holandijom.

Drugi polufinalni par čine Italija i Turska.

Podsetimo, Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu osvojila srebrno odličje, dva puta pre toga donosila je zlato, a i ovog puta, naravno, ciljevi su najviši. Rezultat po setovima, večeras, najbolje govori kakva se igra “mačke i miša” igrala u Briselu pred prepunim tribinama – 24:26, 25:17, 25:11, 25:14.

Bila je ovo sedma pobeda naših devojaka u sedmoj utakmici na Evropskom prvenstvu koje zajednički organizuju Belgija, Italija, Estonija i Nemačka.

Kada se na kraju podvuče crta, sumira, kada se pogleda kako su naše devojke odigrale ovaj meč, koliko superiorno, efikasno, dominantno i autoritativno naspram protivnica, prosto je neverovatno da su uopšte izgubile jedan set, onaj prvi.

Kapiten ekipe Maja Ognjenović za to je imala objašnjenje.

“Da, igrali smo taj prvi set malo neozbiljno”
, rekla je posle meča iskusna Maja.

Od početka drugog seta postojao je samo jedan tim.

Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Kako je vreme odmicalo, Srbija je igrala u skladu sa renomeom koji ima. Pokrenule su se naše devojke posle tromog prvog seta, Tijana Bošković je počela da bombarduje polje rivalki i stvari su polako počele da dolaze na svoje mesto.

Tijanu je napaački najbolje pratila Maja Aleksić, Sara Lozo je takođe donela pravu energiju po ulasku odmah na startu drugoh seta, čitav tim je igrao sve sigurnije i Čehinjama prosto nije bilo spasa.

Lako su Srpkinje došle do egala u setovima, a u naredna dva “počistile” su rivalke sa terena.

I treći i u četvrti set počeo je na isti način, vođstvom Srbije 5:0. U oba slučaja ta prednost se pokazala kao zalet za dominaciju našeg tima koaj se ogledala u gotovo svakom potezu, svakoj akciji, svakom poenu…

Bila je milina gledati superiornu partiju Srpkinja i totalnu nemoć Čehinja.

Tijana Bošković, očekivano, ponovo najefikasnija, ovog puta sa 33 poena. Aleksićeva je bila odlična sa 16.

Kod Čehinja, Mlejnikova je bila bolja od ostalih sa 19 poena. Malo, premalo za ovakvu Srbiju.

Idemo dalje, sledi dan odmora, pa sudar sa Holanđankama (petak 20:30).

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare