28. Septembra 2023.

Odbio je ulogu Maverika u “Top Gan”-u: Mnogi bi pukli od muke, a njegov odgovor je hit

Ljubitelji filma danas uzdižu današnjeg heroja Metjua Modina zbog svojih besprekornih uloga, a mnogi ne znaju da je odbio ulogu legendarnog Maverika u “Top Ganu”.

Najbolji film Džoker

Večito pitanje “ko je najbolji filmski Džoker“. Za mnoge je upravo Metju jer zaista nije mogao biti bolji kao momak koji je završio u celoj vremenskoj liniji Full Metal Jacket-a, a ona ga je provela kroz seriju vijetnamskih epizoda.

Modin je sasvim slučajno dobio ulogu Džokera. Da ga Val Kilmer nije verbalno napao u restoranu i zamerio mu što je pokupio sve najbolje uloge, uključujući i Stenlijevog Džeketa, ne bi ni znao da se Džeket snima, a onda je, uprkos Valu, poslao svoje snimke Kjubriku i ispunio ono za šta je je njegova kolega već optužio.

Odbio Top Gan

Mogao je da učvrsti svoj status zvezde da je na kraju prihvatio Top Gan. Ponuđeno mu je ništa manje od lika Maverika, ali je on to odbio zbog nekih svojih uverenja i kasnije rekao da se nije pokajao. Sada svako može da bira da li će mu verovati ili ne.

Da li bi Metju Mobin zaista mogao da bude ime za blokbastere i glumac čije pominjanje čini da se u očima producenata pojavljuju znakovi dolara?

Zbog potpisa za Top Gan, na kojem je bilo Kruzovo ime, a ne njegovo, teško je reći, ali možda film “Cutthroat Island” nudi odgovor jer je to jedan od najvećih marketinških i finansijskih promašaja devedesetih, a uz njega upravo Modin uz Grena Dejvisa s igra glavnu ulogu.

Da stvar bude gora, to je pristojna gusarska avantura i verovatno bi mnogo bolje prošla da se u njoj našao neki “kruzerovski” tip glumca, a definitivno ne “modineovski“.

Međutim, bogato iskustvo Metjua Modina retko može da se meri sa nečijim drugim, on je čovek koji je radio sa sumanutim nizom autora i možda zaista nema za čim da žali za nekim ko je glumio ne samo sa Stanleyja Kubricka i Alana Parkera nego i kod Roberta Altmana (Streamers, Kratki rezovi), Abela Ferrare (Mary, Go Go Tales), Johna Saylesa (Baby, It's You), Jonathana Demmea (Married to the Mob), Johna Schlesingera (Pacific Heights), Olivera Stonea (Any Given Sunday), Spikea Leeja (Bamboozled)…

Neko ko je učestvovao i u svim poznatim radovima kao što su Vision Quest, u kojem mu je partnerka mlada Linda Fiorentino, pa Gospođa Soffel, gde je brat Melu Gibsonu, potom Memphis Belle, Gross Anatomy, Hitler, rađanje zla, porodične pričice za laku noć i dobro jutro Zbogom, ljubavi i Fluke, Transporter 2, Dark Knight Rises, serija Stranger Things…

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare