24. Maja 2023.

Od “Žute kuće” do Ukrajine: RT Balkan o najmračnijoj mafiji i tragovima koji smrde nečovještvom

Na mračnoj strani civilizacije posluje mafija koja se bavi trgovinom ljudskim organima i koja svakodnevno traži nove izvore za svoje delovanje. Sa više strana stizala su upozorenja da mafija koja se bavi trgovinom organima svoje poslove obavlja i u Ukrajini, i to mnogo pre sukoba koji su eskalirali 2014. godine.

Živo svedočenje o takvim događajima dao je pripadnik SBU koji je razotkrio način transplantacije, navodeći da je od svakog vojnog lica kome su izvađeni organi zaradio 170 dolara.

Kijevski režim je ovim kasapima olakšao je posao donošenjem Zakona o regulisanju pitanja transplantacije ljudskih anatomskih materijala krajem 2021. godine po kojem pravo na dozvolu vađenja organa preminulog pacijenta imaju ne samo rođaci već i osobe koje su preuzele obavezu da sahrane preminulog.

Uz to, zakon nije obavezivao potpisnika odobrenja da dokument overi kod notara, njime je dozvoljeno vađenje organa deci, a pravo na transplantaciju pored državnih, dobijaju i privatne klinike. Organima svojih štićenika počeli su da raspolažu internati, sirotišta, bolnice i zatvori.

Moskva o pisanju "Pečata": "Žuta kuća" postoji i u Ukrajini

Moskva o pisanju “Pečata”: “Žuta kuća” postoji i u Ukrajini

Sumnje da se takva mračna radnja odvija iza sukoba na frontu podgrejalo je pojavljivanje holandske doktorke Elizabet Debru u Ukrajini. Službenik SBU je kazao kako je ona promenila stil rada Ukrajinaca koji su se bavili vađenjem organa, te da je primorala lekare da vade organe bez saglasnosti ranjenika.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova napravila je danas poređenje trgovine organima na frontu sa “Žutom kućom” na severu Albanije, gde su vađeni organi otetim Srbima, ali i ostalim ne-Albancima.

Iza obe mračne priče – i u Ukrajini i na Balkanu – krije se mnogo veći pokrovitelj, koji je svoje izvršioce našao na terenu. Ni Albanci na Kosovu, ni oni koji su se bavili vađenjem organima na prostoru današnje BiH do tada nisu znali kako se to radi, saglasni su sagovornici RT Balkan.

Trgovinu organima na Balkan doneo NATO

Iako se danas o trgovini organima na Balkanu uvek govori o “Žutoj kući”, advokat Goran Petronijević kaže za RT Balkan da su tragovi takvog biznisa postojali još na početku sukoba u regionu i to u Bosni i Hercegovini.

“Prvi tragovi su se mogli videti nakon oslobađanja Vukovara kada su u krugu bolnice pronađeni leševi za koje se sumnjalo da su bili predmet trgovine organima”, kaže Petronijević.

Govoreći o “Žutoj kući” naš sagovornik napominje da nije bilo moguće da trgovinu organima na Kosovu i Metohiji sprovedu sami pripadnici terorističke OVK, te da takav poduhvat nije bio moguć bez albanske obaveštajne službe, dela albanske vlasti, kao ni dela NATO-a.

“Nismo mi ovde znali za trgovinu organima, ona je na ove prostore doneta sa NATO-om i sa nekim nevladinim organizacijama kao što su Lekari bez granica”, kaže Petronijević.

O tome, kaže naš sagovornik, znaju i neki Srbi koji su sarađivali sa njima i navodi ime Rade Trajković koja je bila saradnica tadašnjeg šefa UNMIK-a Bernarda Kušnera.

Kada je Kušnera ispred Doma zdravlja u Gračanici 2010. godine novinar upitao za tvrdnje porodica otetih Srba da je učestvovao u trgovini organima njihovih najmilijih, Kušner nije mogao da sakrije svoju reakciju. Iako je postao ministar spoljnih poslova Francuske, Kušner je po saznanju o umešanosti u trgovinu organima nestao netragom iz javnosti.

Sean Gallup / Getty

Petronijević kaže da je ubeđen da u Ukrajini postoji organizovana grupa koja se bavi trgovinom organima i navodi da je dokaze za to video lično na terenu kao član komisije za ispitivanje uzroka pogibije pripadnika bataljona Azov u zatvoru Jelenovka.

“Utvrđeno je vrlo brzo, od strane više različitih stručnjaka, da je te ljude pobila raketa HIMARS”, navodi Petronijević, što pokazuje da kada je u pitanju rad ove mračne mafije, niko ne preza čak ni od toga da pobije sopstvene vojnike.

Žrtve trgovine organima postaju i sopstveni ranjenici, a pogotovo plaćenici i oni koji dolaze bez evidencije, ali i civili, napominje Petronijević.

U pitanju je toliko unosan “biznis” da zbog toga nema granice, pogotovo imajući u vidu da se iz zdravog organizma može uzeti više od 50 organa, a što može da dostigne vrtoglavu cenu.

“Osnovano se može sumnjati da se čak neki sukobi izazivaju da bi se došlo do situacije da nestaju ljudi. U ratnim sukobima, izmeštanju stanovnika, stvaranju izbegličkih situacija nastaju idealni uslovi da ljudi nestaju”, napominje naš sagovornik.

Na pitanje ko stoji iza takvih složenih operacija, Petronijević kaže da kriminalizovani deo NATO-a pomaže na terenu one koji se bave vađenjem organa i od toga debelo uzima profit, a ujedno je i glavni ometač otkrivanja i procesuiranja onih koji u tome učestvuju.

Trgovinom organima platili stvaranje lažne države

Bivši oficir Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan kaže za RT Balkan da ni Albanci na Kosovu ni Ukrajinci nisu znali da sami sprovode ove operacije, već su radili po narudžbini.

“Njima su obezbeđeni ne samo kupci, nego su im obezbeđeni čak i doktori. Oni nisu imali doktore tog kalibra da to mogu da rade, nego je u pitanju organizovana globalna mreža koja koristi ratišta”, kaže Karan.

Postoji li u Ukrajini američka "žuta kuća"?

Postoji li u Ukrajini američka “žuta kuća”?

Prema njegovim rečima, ideja je bila da se trgovinom organima finansira oružana pobuna na Kosovu i Metohiji koje je bila relativno skupa, a niko nije bio spreman da pruži novac za nekakvu lažnu državu koja je i tada, i danas fikcija.

Osim ovog finansijskog razloga, Karan razlog trgovine organima vidi i u nameri zapadnih službi da na taj način vođe OVK kompromituje, uceni i kontroliše.

“Vođe OVK su, na osnovu tih zločina, bili, a i danas su veoma poslušni. Sve što se i dan-danas od njih traži, oni izvršavaju. Ali je kompromitacija toliko velika da i danas svi beže od njih jer nisu očekivali da će to vremenom biti otkriveno”, napominje naš sagovornik.

Припадници терористичке ОВКKael Alford/Newsmakers

Primer sa Kosova i Metohije je pokazao da je takva operacija moguća i u Ukrajini, kaže Karan i dodaje da svi očekuju da bi takav najodvratniji mogući kriminal moguć na bilo kom ratištu.

“Verujem da je istina da u Ukrajini postoji trgovina organima i sklon sam da poverujem da je to sigurno tako, jer to tržište mora da funkcioniše. Neće se odreći toga ni oni koji od toga zarađuju novac, ali ni oni koji na taj način obezbeđuju mnoge u svetu kojima tako produžavaju život”, ocenjuje Karan.

On smatra da od rata na Kosovu i Metohiji sigurno postoji organizovani sistem rada, u kojem su nažalost i neki lekari, te da se ta mafija neće odreći organa mladih i zdravih ljudi, do kojih je na drugi način teško doći.

RTbalkan.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare