24. Juna 2023.

Od saobraćajnog znaka na banjalučkoj raskrsnici ostala samo šipka

Saobraćajno ogledalo skinuto je u Ulici Nenada Kostića, a kako kažu mještani, od ovog znaka ostala je samo šipka.

Dodaju da su se problemi sa ovim znakom dešavali odmah po njegovom postavljanju, prije nekoliko godina.

“Prvo se pojavio problem u tome što ogledalo nije bilo okrenuto na pravu stranu, te su nadležni riješili ovaj problem”, kazali su mještani i dodali da su potom neodgovorni pojedinci išarali ovaj znak.

“Sada je kompletno ogledalo skinuto, a raskrsnica je nepregledna”, žale se oni.

Kako dodaju, kompletna ulica je uska i nema trotoar, te u trenutku vožnje na ovoj raskrsnici se ne vidi ni ide li auto u susret niti pješak ili biciklista.

“Da bih izbjegla sudar sa automobilom koji bi mogao naići meni u susret, uvijek autom idem uz sam rub ulice, kako bi drugi automobil imao prostor da se mimoiđemo”, objasnila je jedna mještanka, te dodala da se tu onda stvara drugi problem.

“Ova ulica je duga skoro tri kilometra i ima mnogo krakova, te je naseljena i broji mnogo djece, tako je vozačima teško prolaziti ovom raskrsnicom ukoliko u susret ne naiđe automobil, već pješak, a primorani su da voze dijelom ulice kojim prolaze pješaci jer ne vide dolazi li auto u susret”, pojasnila je jedna mještanka.

Dodaje da je nekoliko puta na raskrsnici susrela ženu koja gura kolica sa bebom, srećom nije naišao auto u susret, ali da je u tom momentu naišao, ne bi imala kako i kuda zaobići ovu majku.

“Nadam se da će nadležni reagovati i popraviti ovaj znak, te se isto tako nadam da će ukloniti grane i travu koji ovu ulicu čine još nepreglednijom i opasnom za vozače i pješake, ili kazniti pojedince koje ne održavaju svoje placeve”, kazala je ona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare