20. Septembra 2023.

OC „Jahorina“ za jedan dan rezervisao deset miliona maraka

Olimpijski centar „Jahorina“ je u jednom danu raspisao nabavke vrijedne čak 10,3 miliona maraka, a najvrednija od njih je ona za sistem vještačkog osnježavanja za koji su spremni platiti čak 4,6 miliona maraka.

Osim vještačkog osnježavanja raspisali su i nabavku radova na osvjetljenju vrijednu 2,7 miliona KM, kao i izgradnju ski staza za koju su spremni izdvojiti gotovo tri miliona maraka.

Kada je u pitanju vještačko osnježavanja Olimpijski centar je od ponuđača zatražio da im nabavi i montira 20 novih fiksnih uređaja za proizvodnju vještačkog snijega.

Zatražili su i pet mobilnih uređaja za proizvodnju vještačkog snijega, kao i uvezivanje svih ovih uređaja u postojeći sistem, ali i set alata za održavanje uređaja za proizvodnju snijega.

Da bi dokazao svoju tehničku i profesionalnu sposobnost ponuđač će morati dostaviti spisak ugovora koji  za predmet imaju isporuku i nabavku sistema za vještačko osnježavanje, a čija minimalna vrijednost mora iznositi četiri miliona maraka bez PDV-a.

Takođe će morati dostaviti izjavu da je proizvođač ili ovlašteni distributer softvera „ATTAS pro“, ili ukoliko se služi drugim softverom da je on kompatibilan sa softverom „ATTAS pro“.

Kada je u pitanju izgradnja ski staza za tu nabavku OC planira potrošiti oko tri miliona KM.

Firma koja se odluči prijaviti na ovaj tender mora raspolagati sa damperom koji ima kadu kapaciteta minimalne nosivosti tri metra kubna, kao i kombinovanu mašinu od minimalno osam tona.

Potrebno je da na raspolaganju ima tri bagera i to jedan od i 25 tona, drugi 14 tona, te jedan od osam tona.

OC „Jahorina“ zahtijeva i da ponuđač raspolaže sa kamionom za transport materijala, minimalne nosivosti 13 metara kubnih i sa pogonom na sva četiri točka.

Kada govorimo o nabavci radova na osvjetljenju OC je zatražio da firma koja će odraditi taj posao u posljednje tri godine imala poslovnih prihod od minimalno 2,3 miliona KM.

Zatražili su između ostalog i da ima minimalno jednog zaposlenog ili angažovanog inženjera elektrotehnike sa licencom za izvođenje i licencom za izradu tehničke dokumentacije dela elektro faze instalacije jake struje.

Važno je da ponuđač raspolaže i jednom auto dizalicom visinskog dometa minimalno 15 metara i nosivosti 300 kilograma.

Neophodno je i da mu je na raspolaganju jedan teretni kiper, rovokopač, jednim kamionom mješalicom, kao i pumpom za beton minimalne dužine pumpanja betona do 45 metara.

Podsjetimo, CAPITAL je nedavno objavio da je OC „Jahorina“  najnovijom izmjenom i dopunom plana javnih nabavki predvidio trošenje dodatnih 11,7 miliona KM za nabavku roba i usluga.

CAPITAL: Bojana Ninković

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare