27. Maja 2023.

Objavljena lista najjeftinijih evropskih gradova, na njoj i jedan grad iz komšiluka

Ove godine je to portugalska metropola Lisabon.

Tim The Post Office-a upoređuje prosečnu cenu vikenda u gradu za dve noći u hotelima sa tri zvezdice. Tome dodaju i cenu nekih vrhunskih turističkih atrakcija, razgledanje turističkim autobusom, cenu javnog prevoza, hrane i pića.

Lisabon je pravo mesto ovog leta ako želite da provedete neverojatan mini odmor ili produženi vikend u gradu bez velikih troškova.

Ova destinacija našla se na vrhu liste najjeftinijih gradova za odmor u Europi, što je dodatan posticaj za turiste, koji već hrle u Lisabon zbog svetski poznatog noćnog života, lepih plaža i odlične hrane.

Dva noćenja u hotelu sa tri zvezdice u proseku koštaju oko 140 eura, što je samo 5,0 posto više nego 2022. godine, u poređeenju sa povećanjem cene od preko 3 posto u svakom drugom ispitanom gradu. Cene u Lisabonu bile su manje za trećinu od onih u najskupljim europskim gradovima poput Venecije i Amsterdama.

Na listi su i dva grada iz Hrvatske Titula najskupljeg grada u Evropi pripala je Amsterdamu, gde bi za jedan vikend trebalo izdvojiti 835 evra, a među najskupljima su Pariz, Venecija, Ženeva i London. Dubrovnik je zauzeo prvo mesto na listi gradova sa najskupljim ulaznicama za istorijske i kulturne znamenitosti.

Lista najprofitabilnijih evropskih gradova 2023. godine, počevši od najjeftinijih: Lisabon (Portugal), Vilnjus (Litvanija), Krakov (Poljska), Atina (Grčka), Riga (Letonija), Porto (Portugal), Zagreb (Hrvatska), Budimpešta (Mađarska)), Varšava (Poljska) i Lil (Francuska), prenosi klik.ba.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare