7. Novembra 2023.

Objavljen snimak nakon zasjede Hamasovih boraca: Krenite ka nama i ubijte ih sve 

Izraelska vojska objavila je na društvenim mrežama audio-snimak izraelskog komandanta koji poziva u pomoć nakon zasede Hamasovih boraca.

Potpukovnik Tomer, koji rukovodi brigadnim bataljunom 13, govori svom komandantu brigade, pukovniku Peliju, da je njegova jedinica zadobila povrede. “Dajemo sve od sebe, sada smo u ratu, potrebna nam je vaša pomoć”, kazao je on.

U snimku se čuje: “Peli, ovde Tomer, mi smo na ulici koja vodi južno. Dogodio se veliki napad na nas, teroristi idu na nas, imamo povređenih. Teško je reći koliko… Potrebna nam je vatra za suzbijanje da odvratimo teroriste. Čini se da se situacija malo smiruje, ali morate da krenete ka nama i da ubijete sve što je tamo. Sve je dobro, sada je najvažnije da se raščisti od terorista koji su ovde.

“Ponavljam – stvari se ovde smiruju, većina terorista je mrtva, napadi na nas se usporavaju. Imamo samopouzdanja, molimo vas, krenite prema nama i pucajte na sve što je zapadno i istočno od naše rute.”

Kasnije u snimku, pukovnik Tomer kaže u kameru: “Kada smo stali, teroristi Hamasa su iskočili iz tunela i opkolili nas… Zahvaljujući našim brzim reakcijama , neke smo uspeli da ubijemo, a druge potisnemo vazdušnom vatrom, artiljerijom i minobacačem i napali smo ih oklopnim vozilima. Rezultat je da su mrtvi, a mi nastavljamo naš kopneni rat do pobede.”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare