20. Juna 2023.

Obaveštajna služba: Tzv. Kosovo probalo da destabilizuje Iran

Ovo je izjavio direktor Obaveštajne službe KSIR Mohamad Kazemi, a među pomenutim zemljama je i tzv. Kosovo.

“Istraga koju je sprovela obaveštajna služba KSIR pokazala je da su u neredima učestvovale specijalne službe skoro 20 zemalja. Potrebno je napomenuti da su učestvovale: SAD, Velika Britanija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija, Francuska, Nemačka, Kanada, Belgija, Austrija, Albanija, Australija, Island, Italija, takozvano Kosovo, Norveška, Bahrein, Novi Zeland i cionistički režim (Izrael)“, piše agencija “Tasnim”.

Kazemi je podvukao da su se saradnici francuske ambasade premeštali po teritoriji Islamske Republike kako bi sakupili operativne iformacije o protestima i lokaciji iranskih snaga bezbednosti kako bi razmenili podatke sa specijalnim službama „još jedne evropske zemlje“.

Osim toga, navedene zemlje su, navodno, za prikupljanje informacija koristile građane Avganistana, Pakistana i Iraka, kao i građane različitih zemalja Zapada. Kazemi je istakao da je uhapšeno 40 ljudi iz jedne susedne zemlje, kao i jedan Nemac i osoba koja ima državljanstvo Francuske i Irske. Direktor Obaveštajne službe KSIR je ukazao i da su se predstavnici obaveštajne službe Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela povremeno sastajali na teritoriji neke arapske zemlje i razmatrali podršku protesta u Iranu.

Zvaničnici ovih država za sada nisu komentarisali optužbe.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare