Danas vanredna sjednica Skupštine Grada - BIGportal.ba
Banja Luka

Danas vanredna sjednica Skupštine Grada

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluke u vezi sa isplatom jednokratne podrške penzionerima biće održana danas sa početkom u 10 časova, a pred odbornicima će se naći prijedlog Odluke o preraspodjeli budžetskih sredstava.

Naime, da bi penzioneri mogli da dobiju podršku u iznosu od po 100 KM neophodno je da se donese odluka da se ta sredstva umjesto na račun „Elektroprivrede“ isplate direktno na račune penzionera, onako kako su oni i tražili.

U vezi sa isplatom jednokratne novčane podrške, gradonačelnik Draško Stanivuković potpisao je protekle sedmice sporazum sa Udruženjem penzionera grada.

– Usaglasili smo se i pronašli sve tehničke načine kako penzioneri da dobiju jednokratnu novčanu prodršku onako kako su tražili, na svoje žiro-račune, a ne putem Elektroprivrede. Oni koji nemaju žiro-račune, a takvih je preko 11.000, dobiće svoj novac putem Pošta Srpske – poručio je gradonačelnik nakon sastanka u Gradskoj upravi.

Kako je naglasio ide se sa punim novčanim iznosom, biće im uplaćeno po 100 KM, a slijedi potpisivanje sporazuma sa Fondom penzijskog i invalidskog osiguranja Republike Srpske i Poštama Srpske u vezi sa isporukom podrške.

Preko 41.000 penzionera dobiće podršku od Grada, što je ukupno oko 4.150.000 KM koje će biti izdvojene iz budžeta Grada.

Danas objavljeno

Uskoro postavljanje prodajnih štandova: Pet banjalučkih naselja dobija rejonske pijace

Vanja A

Danas vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka

Vanja A

Problemi sa vodosnabdijevanjem Banjaluke biće normalizovani u toku dana

Vanja A

Ostavite komentar