3. Oktobra 2023.

Nurkić na promociji u Finiksu pričao o oružju

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić govorio je o rasprostranjenosti posedovanja oružja u SAD.

Novopečeni član Finiks Sansa učestvovao je u druženju s medijima pred početak NBA sezone gde je izrazio i svoje mišljenje o jednoj od najvažijih tema u Americi.

“Još uvek ne znam zašto svi imaju toliko oružja. Do današnjeg dana to ne mogu da razumem. Smatram da bi deca trebalo da budu sigurnija u našim školama. Čak i ako vidite lažno oružje, šta god da se pojavi na društvenim mrežama i da ih deca imaju u školama, mislim da je to veoma loša stvar. Ponekad ne možete kontrolisati određene stvari sa svim platformama društvenih medija koje imamo”, rekao je Nurkić.

“Bolji svet definitivno će biti onaj bez oružja jer svi ovi ratovi širom sveta nisu dobri ni za koga, posebno za ljude koji prolaze kroz to i gube živote bez razloga. Rat ne donosi ništa, samo tugu i srceparajuće stvari”.

Nurkić je, inače, u najjačoj košarkaškoj ligi sveta od 2014. godine kada su ga birali Čikago Bullsi koji su ga potom zajedno sa Gerijem Herisom trejdovali u Denver Nagetse u zamenu za izbor druge runde drafta 2015. godine, te Daga Mekdermota i Entonija Rendolfa.

Put ga je kasnije preko Denvera doveo do Portlanda čiji je član bio do ovog leta kada je napustio Blejzerse i prešao u Finiks, tim šampionskih ambicija.

Ovaj 29-godišnjak je prosečno postizao 12,3 poena uz 8,6 skokova u 463 utakmice u NBA ligi od čega je 382 počeo u prvoj petorci.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare