16. Aprila 2024.

Novi Volkswagen Passat Pro i dalje stiže kao limuzina

U Evropi je novi Passat B9 debitovao isključivo u karavanskom formatu, a na evropskom tržištu neće biti drugih tipova karoserije.

Međutim, VW i dalje priprema tradicionalni model u formi limuzine sa četiri vrata za Kinu! Novi VW Pasat Pro pojavio se u bazi podataka o sertifikatima Narodne Republike Kine, a debi se očekuje u trećem kvartalu.

Ovde je važno da se ne zbunite, jer sadašnji kineski Passat predstavljen 2018. nema nikakve veze sa nekadašnjim evropskim imenjakom. Takođe je izrađen na platformi MQB, ali je dizajniran specijalno za Kinu, primetno je veći (4.948 mm) i ima originalnu karoseriju.

A budući Passat Pro je najbliži srodnik novog karavana: prednji deo karoserije je potpuno isti, sve do oblika prednjeg usisnika vazduha, ručica na vratima i retrovizora. Evropski i kineski Passat ponovo će biti varijante istog automobila.

Zadnji deo Proa je originalan – sa dodatnim prozorima na zadnjim krovnim stubovima i posebnim poklopcem prtljažnika. Izbegnuto je spajanje karoserije sa sestrinskim liftbekom Škodom Superb.

Pored toga, Passat Pro je duži od svojih evropskih rođaka: međuosovinsko rastojanje je povećano na 2.871 mm (plus 30 mm), ukupna dužina je 5.006 mm. Širina je 1.850 mm, a visina 1.489 mm. Postojaće i sportski paket sa agresivnijim „bodi kitom“.

Do sada su za kineski Passat najavljene samo čisto benzinske verzije sa turbo motorima 1.5 (160 KS) i 2.0 (220 KS). Punjivi hibridi, ako se pojave, stići će kasnije. Drugih tehničkih detalja još nema.

Inače, u Kini će biti još jedna verzija ove limuzine: budući VW Magotan sa istom karoserijom, ali drugačijeg dizajna, sertifikovan je početkom godine. Dva modela bi trebalo da uđu na kinesko tržište istovremeno.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare