Novi početak za Microsoft Bing, dobija AI asistenciju - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Novi početak za Microsoft Bing, dobija AI asistenciju

Microsoft priprema integraciju ChatGPT alata u svoj pretraživač, kao odgovor kompaniji Google koja uvodi svoju verziju AI bota za lakše i preciznije pretraživanje. Prve naznake o velikoj promeni pojavile su se kada je IT gigant poslao pozivnice za svečani događaj, samo nekoliko minuta posle predstavljanja Google verzije AI bota pod nazivom Bard.

Veruje se da će Microsoft predstaviti integraciju alata ChatGPT u pretraživač Bing, odnosno izneti detalje investicija u kompaniju OpenAI. O novim projektima govoriće izvršni direktor Satja Nadela. Jedna od glavnih tema biće ulaganje kompanije Microsoft u firmu OpenAI vredno 10 milijardi dolara, kojim OpenAI postaje zvanični „cloud“ partner. Usluge firme Microsoft u oblaku imaće integrisane alate sa potpisom OpenAI.

Šta je nateralo Microsoft da zakaže događaj?

Samo nekoliko trenutaka ranije Google je najavio sopstvenu chat-bot verziju pod nazivom Bard koja će biti glavni takmac ChatGPT aplikaciji. 

Googlebard.jpg

Odgovor kompanije Microsoft dolazi u vidu ChatGPT integracije u Bing pretraživač. Ova opcija se na nekoliko trenutaka pojavila prošle sedmice. Korisnici Bing pretraživača su primetili novi odeljak za tekstualnu konverzaciju koji je sličan AI botu za četovanje. Kompanija je ovu uslugu jednostavno nazvala „novi Bing“, a njome je omogućen „potpuni odgovor na konkretna pitanja“.

Svi Microsoft programi dobijaju AI integraciju

Microsoft planira implementaciju OpenAI modela i u ostalim softverskim rešenjima sa njegovim potpisom. Programi iz MS Office paketa: Word, PowerPoint i Outlook takođe će imati svoju OpenAi integraciju. Nedavno je Microsoft lansirao Teams Premium sa funkcijama zasnovanim na veštačkoj inteligenciji, prenosi The Verge

Događaj u organizaciji kompanije Microsoft zakazan je dan pre nego što će Google održati svoju promociju alata za precizno pretraživanje. Lansiranje programa ChatGPT upalio je alarm u kompaniji Google, pa je lansiranje AI Bard alata jedan od signala kriznog menadžmenta.

Mnogi korisnici programa kompanije OpenAI nadaju se brzom dodavanju veštačke inteligencije u svim proizvodima kompanije Microsoft.

Benchmark.

Danas objavljeno

Novi PlayStation VR2 možete da koristite kao monitor za PC

Vanja A

Šta je CapCut i zbog čega ova aplikacija stiže TikTok po popularnosti?

Vanja A

Novi računar je prepun nepotrebnog softvera? Evo kako možete da ga uklonite

Vanja A

Ostavite komentar