Novi Pazar proglasio Dan žalosti zbog požara u kojem je stradalo 4 djece - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Novi Pazar proglasio Dan žalosti zbog požara u kojem je stradalo 4 djece

Grad Novi Pazar, donio je odluku da 6. marta, bude proglašen Danom žalosti zbog tragičnog požara koji se dogodio jutros, u kojem je poginulo četvero djece, starosti od šest mjeseci do pet godina.

Prema ovoj odluci, sve zastave u gradu će biti spuštene na pola koplja, a mediji i ugostiteljski objekti će se suzdržati od emitovanja muzike, svi zabavni događaji će biti odloženi, javlja RTV Novi Pazar.

Grad Novi Pazar na ovaj način izražava svoju saučešće i ukazuje na potrebu solidarnosti u ovim teškim trenucima. Svi građani su pozvani da se pridržavaju ove odluke.

Četvoro djece stradalo je u požaru u stanu u Novom Pazaru, saopštio je MUP. Dojava o požaru stigla je u 07.24 sati.

Pripadnici MUP-a, Odjeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na mjesto događaja i stigli za nekoliko minuta, gdje su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi, naveo je MUP.

Načelnik odjeljenja za vanredne situacije MUP-a u Novom Pazaru Darko Belić pretpostavalja da je uzrok smrti četvoro djece u jutrošnjem požaru ugljenmonoksid, prenosi Blic.

– Pretpostavljamo da su četiri maloljetne osobe stradale usljed ugljenmonoksida. Uzroke smrti i požara utvrdiće dalja istraga – rekao je on.

Danas objavljeno

Ovo smo mi: “Malo langsam, gospodine Vukanoviću. Ja sam snaša gačanska…”

Zeljka

Korupcija na svakom ćošku

M.

“Svi smo mi Kinezi”

Vanja A

Ostavite komentar