23. Marta 2023.

Novi Passat stiže u septembru, isključivo kao karavan; Razvija ga Škoda FOTO

Volkswagen Passat ove godine navršava pola veka postojanja, a prema novinskim izveštajima, šef marke VW je obećao da će potpuno nova, B9 generacija u evropske prodajne salone stići ovog septembra.

Tomas Šefer je takođe potvrdio za Automotive News Europe da će novi model biti ponuđen samo kao karavan, dok sedan odlazi u penziju. Tržište limuzina za masovno tržište se brzo smanjuje u Evropi, ali kupci koji žele tradicionalnu trovolumensku karoseriju i dalje će imati na raspolaganju takvu opciju u okviru od VW grupe – Škodu Superb.

Automobil češke kompanije koristi istu mehaničku platformu kao Passat, pa čak ima i isti pogon. Superb sledeće generacije trebalo bi da stigne pre kraja godine sa izborom karoserije sedan (najverovatnije liftbek sa 5 vrata) i karavan.

 VW Confirms 2024 Wagon-Only Euro Passat For September

Ono što je posebno interesantno je da je Škoda sada zadužena za razvoj i Passata i Superba. Šefer je rekao da ovo ilustruje kako VW brendovi sada sarađuju bliže nego u prošlosti, dok i dalje uspevaju da zadrže svoju nezavisnost i identitet kroz različite dizajne.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare