13. Juna 2023.

Novi Nimbus 465 Coupé


Predstavljanjem modela 465 Coupé, švedski Nimbus službeno je zakoračio u Voyager segment – segment plovila namijenjenih onima pustovolonog duha, koji imaju cilj prevaljiti i veće udaljenosti kako bi zadovoljili svoje težnje. 

Contents

Predstavljanjem modela 465 Coupé, švedski Nimbus službeno je zakoračio u Voyager segment – segment plovila namijenjenih onima pustovolonog duha, koji imaju cilj prevaljiti i veće udaljenosti kako bi zadovoljili svoje težnje. Sjajno putovanjeVeća slobodaUsredotočenost na funkcionalnostPogon bez emisija

Nimbus 465 Coupé definira nove granice istraživačkih iskustava i uspostavlja novi standard koji nordijski coupé brod čini relevantnim na međunarodnom tržištu, prije svega na Mediteranu, u SAD-u i Nordijskom području.

Ovaj coupé ima vrlo posebno mjesto u povijesti Nimbusa. Više od 40 godina Nimbusovi coupé modeli za mnoge su ulaznica u obalna putovanja i avanture. Posljednje godine promjene u obrascima putovanja i navikama odmora pojačale su potrebu mnogih ljudi za vlastitom slobodnom zonom sa svom udobnošću i sigurnošću potrebnom kako bi mogli provesti takav odmor u svojoj zemlji ili nekom drugom dijelu svijeta. Zato je Nimbus razvio 465 Coupé, koncept broda temeljen na dubokoj tradiciji, gdje je proizvođač uzeo u obzir sve zamislive potrebe – u današnjosti i u budućnosti.

Sjajno putovanje

“Nimbus ima veliku bazu kupaca diljem svijeta uspostavljenu tijekom mnogih godina, stoga imaju jasne ambicije da budu i dalje dio tog njihovog putovanja”, kaže Jonas Göthberg, komercijalni direktor Nimbus Group AB.

Primarni cilj Nimbusa 465 Coupé je ostvariti “voyager” doživljaj. Stoga je kapacitet spremnika dizajniran tako da može pokriti velike udaljenosti, ali i da može dugo ostati u prirodnoj luci bez brige o pristupu električnoj energiji i slatkoj vodi. Integracija niskoenergetskih rješenja bila je važno područje fokusa tijekom razvoja novog vodećeg modela.

Nimbusom 465 Coupé možete ići bilo gdje i živjeti udobno na brodu mnogo tjedana, bilo da se želite upustiti u veliku avanturu ili odmoriti u vlastitom arhipelagu. Jedna od ključnih značajki cjelokupnog dizajna broda je da je njime jednako lako i lako upravljaju dvije osobe u zahtjevnom nordijskom arhipelagu, kao što je udoban i siguran za dva para ili obitelj na duljem putovanju u otkrivanju Mediterana ili plovidbe na istočnoj obali SAD-a.

Nimbus 465 Coupe
Veća sloboda

“Primjećujemo da se aktivan način života u plovidbi sviđa i sve mlađim kupcima koji cijene privatnost i boravak u prirodi”, kaže Göthberg, te dodaje “Naši najveći coupé brodovi aktivno se koriste na velikim udaljenostima i tijekom cijele sezone. Mnogi naši kupci svojim brodovima putuju od sjeverne Norveške do Baltičkog mora, ali i duž obale Mediterana, SAD-a pa sve do Aljaske. Imamo klijente koji prolaze kroz sustav kanala u Europi ili putuju od Göteborga do Engleske. I često su vani nekoliko tjedana. Ovaj trend je u porastu i vjerujemo da ukazuje na razvoj u kojem su individualnost, tjelesna aktivnost i doživljaj prirode važne vrijednosti.”!

Kako bi zadovoljio potrebu da više članova obitelji ili prijatelja može povesti na duža putovanja u udaljenije vode, Nimbus je zakoračio u Voyager segment. Nimbus 465 Coupé ponudit će društvene prostore u kojima se možete bez napora družiti i izniman osjećaj slobode i sigurnosti koji može pružiti samo plovilo ove veličine.

“Da biste mogli uživati u putovanju bez stresa, ali i da biste doživjeli pravo iskustvo slobode i neovisnosti, potreban je dodatni prostor za pogodnosti kao što su perilica rublja, perilica posuđa, generator i tako dalje. To čini 465 Coupé potpuno opremljenim brodom za ekspedicije”, kaže Jonas Göthberg.

Konzistentna premisa za raspored palube 465 Coupéa dizajnirana je kako bi se osjećali sigurno i lako putovali, čak i s minimalnom posadom, u promjenjivim uvjetima. Lako se premjestiti s broda na obalu, s pramčane na krmenu palubu i s kabine na platformu za kupanje.

Još jedan središnji element je salon, namijenjen prvenstveno druženju, u kojem ste, u dobroj, nordijskoj tradiciji, osigurani slobodan i nesmetan pogled kroz velike staklene prozeore. Ideja je kako bi svatko u salonu trebao moći sudjelovati u iskustvu trenutnog okruženja i uživati u pogledu, bez obzira na to gdje boravi na palubi. Brod ima besprijekornu vezu između salona, velike krmene palube i robusne i funkcionalne platforme za kupanje.

Nimbus 465 Coupe
Usredotočenost na funkcionalnost

“S modelom 465 Coupé želimo proširiti koncept coupéa, dok se u isto vrijeme oslanjamo na naslijeđe Nimbusovih prethodnih i postojećih coupé modela. Salon je sam epicentar broda. Salon je srce coupé plovila. Tu živimo na brodu. Tu imamo vozačevo mjesto, blagovaonicu, društveni boravak i kuhinju”, kaže Joacim Gustavsson, glavni dizajner u Nimbus Group AB.

Budući da je brod duboko ukorijenjen u modernoj, nordijskoj tradiciji dizajna, bilo je bitno pustiti prirodu i vizualno. Zatim je važno da oni koji žive na brodu imaju dobar pogled prema van – da postoji besprijekornost između vanjskog i vanjskog.

Cilj stvaranja Nimbus 465 Coupéa bio je stvoriti plutajući dom koji je i udoban i siguran, omogućujući vam da se osjećate zagrljeni i želite ostati na brodu dulje vrijeme. Dizajn plovila usmjeren je na optimizaciju funkcionalnosti, što je vidljivo u velikim stražnjim prozorima u salonu. Ovi su prozori dodani kako bi poboljšali iskustvo u kuhinji, koja je otvoreni, besprijekorni i integrirani dio cjelokupnog društvenog prostora na krmenoj palubi i u salonu. Integracija ovih prozora pomaže u stvaranju primamljive i otvorene atmosfere koja čini ugodnijim provođenje vremena u kuhinji i društvenim prostorima.

Pogon bez emisija

Razvoj modela 465 Coupé ide ruku pod ruku s razvojem tehnologije pogona sutrašnjice. U budućoj verziji dugog dometa, dulji podvodni trup bit će optimiziran za manje brzine, minimalnu potrošnju energije i time maksimalan domet. U ovoj verziji pogonsko rješenje sastojat će se od potpuno električnog serijskog hibrida s generatorom kao produživačem dosega, rješenja koje će pružiti kombinaciju značajnog dosega i mogućnosti propulzije bez emisija u prirodnim lukama i tijekom kraćih plovidbi.

Osnovne karakteristike:

 • dužina preko svega: 14.90 m
 • širina: 4.60 m
 • gaz: 1,20
 • spremnik goriva: 1700 l
 • spremnik vode: 520 l
 • spremnik sive vode: 340 l
 • spremnik crne vode: 170 l
 • broj kabina: 3
 • broj ležaja: 6-8
 • alternativna opscija pogona (u odnosu na osnovni električni): Volvo Penta Pod, IPS650 2x D6 480KS
 • brzina krstarenja: 20-24 čvora

Više informacija na stranicama proizvođača Nimbus 

Nautica portal

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare