23. Augusta 2023.

Novi napad na Krim

Serija eksplozija je prijavljena na nekoliko ukrajinskih Telegram kanala u kojima se tvrdi da ruski sistem protivvazdušne odbrane S-400 na Krimu uništen.

Sedam jakih eksplozija prijavljeno je u sredu, 23. avgusta oko 10 časova u oblasti sela Olenivka, zapadno od okupiranog Krima.

Ubrzo nakon toga, na ukrajinskim Telegram kanalima počele su da se pojavljuju slike stuba gustog belog dima koji se diže u toj oblasti.

Na snimku koji je objavila Ukrajinska Direkcija vojne obaveštajne službe (HUR) prikazana je velika eksplozija u istoj oblasti za koju tvrdi da pokazuje uništenje ruskog S-400 “Trijumf”. Veličina eksplozije jasno ukazuje da su sama instalacija, rakete postavljene na njoj i osoblje koje je u njoj bilo uništeno, navodi Kyiev post.

Kasniji postovi o tome su potekli iz ruskog vojnog objekta koji se nalazi na rtu Tarkhankut, u blizini Olenivke, gde se verovalo da se nalaze radarske stanice ruske protivvazdušne odbrane.

Na snimku koji je objavila Ukrajinska Direkcija vojne obaveštajne službe (HUR) prikazana je velika eksplozija u istoj oblasti za koju tvrdi da pokazuje uništenje ruskog S-400 “Trijumf”.

Veličina eksplozije jasno ukazuje da su sama instalacija, rakete postavljene na njoj i osoblje koje je u njoj bilo uništeno, navodi Kyiev post.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare