18. Augusta 2023.

Novi napad dronom na Moskvu

Dijelovi letjelice pali na zgradu

Ruševine nisu izazvale požar i prema dosadašnjim podacima niko nije povređen. Ipak, usled ovog napada nakratko je obustavljen saobraćaj na civilnim aerodromima u Moskvi, a sedam letova je preusmereno.

“Oko 4 sata ujutro po moskovskom vremenu, kijevski režim je pokrenuo još jedan teroristički napad upotrebom bespilotne letelice na objekte koji se nalaze u Moskvi i Moskovskoj oblasti“, navelo je rusko Ministarstvo odbrane.

(Reuters)

Ukrajinska vojska da je zabeležila više uspeha u kontraofanzivi na jugoistočnom frontu, navodieći da su kijevske snage napredovale prema Azovskom moru.

Украјинска хаубица дејствује у Доњецкој области

Украјинска хаубица дејствује у Доњецкој области

Portparol Andrij Kovaliov naveo je i da se i dalje vode žestoke borbe nedaleko od Bahmuta, grada koji su ruske snage zauzele u maju nakon višemesečnih krvavih borbi.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske snage bile uspešne u ofanzivi u regionu Donjecka.

Prema tvrdnjama ministarstva, Ukrajina je izgubila četiri borbena oklopna vozila “strajker” koje su isporučile SAD.

Volodmir Zelenski rekao je u svom redovnom obraćanju da su Kijevu iz Nemačke isporučene dve baterije PVO sistema IRIS-T.

Ruski predsednik Vladimir Putin ne pokušava da natera Belorusiju da se uključi u rat u Ukrajini, rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko u intervjuu.

Lukašenko je dodao da je Volodomir Zelenski prekinuo kontakte Minska i Kijeva, dodajući da su poslednji put razgovarili pre nekoliko meseci.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je na Ukrajini da odluči kada su ispunjeni uslovi za pristup bilo kakvim pregovorima.

Rusija napreduje ka svom cilju masovne proizvodnje unapređene verzije iranskog drona koji bi mogao da ima doseg od preko 1.600 kilometara, objavio je Vašington post, pozivajući se na dokumenta koja govore o tom planu.

RTS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare