26. Jula 2023.

Novi iPhone 15 modeli bi mogli biti najskuplji do sada

Zadnjih dana pojavile su se informacije da bi kompanija Apple mogla da odloži predstavljanje iPhone 15 serije. Međutim, izgleda da do toga ipak neće doći, ali zato će navodno doći do povećanja cena iPhonea.

Problem o kojem se već pisalo, a s kojim se navodno suočava Apple, odnosi se na proizvodnju ekrana. Naime, Foxconn je uočio probleme s ekranima koje je napravio LG. Navodno ekrani koje je napravila južnokorejska kompanija nisu prošli test pouzdanosti. Zbog ovog problema, Apple je navodno razmišljao o odlaganju predstavljanja ove serije, ali najnoviji izveštaj ukazuje na to da će iPhone 15 serija stići prema planiranom rasporedu. Dakle, u septembru ove godine.

Iako su to odlične vesti za Apple fanove, nažalost, postoji i jedna loša vest. Naime, prema izveštaju, Apple će navodno povećati cene iPhone 15 modela za najmanje 100 dolara u odnosu na početne cene iPhone 14 serije.

Naravno, radi o nezvaničnim i neproverenim informacijama, ali sudeći po dosadašnjim saznanjima o karakteristikama iPhone 15 serije, ova informacija bi veoma lako mogla da se ispostavi kao tačna.

Svakako je da će najveća promena u odnosu na prošlogodišnju seriju biti novi priključak za punjenje. Tako je Apple primoran da iPhone 15 modele isporuči sa USB-C priključkom za punjenje, što će biti velika izmena. Pored toga, svi iPhone 15 modeli trebalo bi da stignu s većim baterijama u odnosu na prethodnika.

Tako će navodno iPhone 15 imati bateriju kapaciteta 3877mAh; iPhone 15 Plus bateriju od 4912mAh, iPhone 15 Pro bateriju od 3650mAh, dok će iPhone 15 Pro Max navodno stići sa 4852mAh baterijom.

Osim toga, očekuje se da iPhone 15 modeli stignu i sa bržim punjenjem.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare