17. Maja 2023.

Novi Grad: Zbog poplava evakuisane 23 osobe, među njima 2 hraniteljske porodice

U naselju Mlakve sinoć nisu mogli biti odbranjeni objekti i 10 je poplavljeno. Poseban problem je da je poplavljen objekat gdje su smještene dvije hraniteljske porodice. Oni su smješteni u dva iznajmljena stana, rekao je Drljača.

On je naveo da je do sada evakuisano 20 osoba iz naselja Mlakve, troje iz naselja Rudice, a da je osobi koja živi kod nadvožnjaka, na izlasku iz Novog Grada gdje je ponovo aktivirano klizište, preporučeno da ne boravi u stambenom objektu.

https://twitter.com/Srpska_info/status/1658720651618779136

Prema njegovim riječima, ovakva situacija će se zadržati nekoliko dana, ali će nadležne službe učiniti sve da se osigura odbrana.

On je rekao da su napravljene sve pripreme za odbranu grada, zatvoreni su svi prolazi na keju pored rijeke Une, a danas se na šahtove stavljaju opterećenja da se ne vraća podzemna voda.

Drljača je rekao da je u kontroli podzemnih voda pomogla pumpa velike snage, koju je sinoć isporučila Republička uprava civilne zaštite.

– Prepumpna stanica radi bez zastoja i podzemne vode su pod kontrolom – napomenuo je Drljača.

On je rekao da u ovoj opštini vjerovatno ni sutra neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama, ali da će odluka o tome biti donesena do kraja dana.

Foto: SRNA

Info: srpskainfo.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare