19. Septembra 2023.

Novi Ducati Hypermotard nagovještava novu jednocilindarsku platformu

Iako Ducatijev model s jednocilidarskim motorom nije nov koncept, moramo da se vratimo prilično dugo u prošlost da bismo pronašli poslednju takvu mašinu u ponudi. To je legendarni Supermono još iz ranih devedesetih. To je tema koju italijanska marka naizgled želi da oživi, a jedan od prvih motocikala koji će imati novu pogonsku jedinicu izgleda da je potpuno izmenjeni Hypermotard.

Vest dolazi iz špijunskih snimaka nekih evropskih publikacija, na kojima se vidi kamuflirana mašina koja je definitivno Hypermotard, samo bez svog karakterističnog L-tvin motora. Na njegovom mestu nalazi se tradicionalni jednocilindarski motor, za koji se priča da ima zapreminu od 659 kubika. Zvanične specifikacije za ovaj motor su još uvek nepoznate i Ducati očigledno ostaje zatvoren u vezi sa projektom. Međutim, to ne sprečava novinare da spekulišu, a priča se o 75 KS u ponudi.

Nije samo motocikl koji je primećen na putu ono što čini ovu zanimljivu vest, već i ono što bi moglo da se izrodi iz samog projekta. Kao i druga dva gore pomenuta brenda, Ducati bi mogao da proširi asortiman jednocilindarskih modela kako bi obuhvatio terenske i enduro mašine, a to da ne pominjemo glasine o prelasku u motokros segment zajedno sa britanskom markom Triumph. Možda nećemo morati dugo da čekamo da saznamo više o novom modelu, pošto je Ducati World Premiere onlajn serija premijera u punom jeku. Pošto ovaj motocikl izgleda kao potpuno završena mašina, mogao bi da bude deo tog lansiranja, što znači da ćemo ga verovatno prvi put pogledati u EICMA sajmu u novembru.

Nije samo motocikl koji je primećen na putu ono što čini ovu zanimljivu vest, već i ono što bi moglo da se izrodi iz samog projekta. Kao i druga dva gore pomenuta brenda, Ducati bi mogao da proširi asortiman jednocilindarskih modela kako bi obuhvatio terenske i enduro mašine, a to da ne pominjemo glasine o prelasku u motokros segment zajedno sa britanskom markom Triumph.

Možda nećemo morati dugo da čekamo da saznamo više o novom modelu, pošto je Ducati World Premiere onlajn serija premijera u punom jeku. Pošto ovaj motocikl izgleda kao potpuno završena mašina, mogao bi da bude deo tog lansiranja, što znači da ćemo ga verovatno prvi put pogledati u EICMA sajmu u novembru.

Motomagazin.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare