19. Jula 2023.

Novi dokazi u slučaju ubistva repera Tupaka Šakura?

Policija u američkoj saveznoj državi Nevadi potvrdila je da je ove sedmice izvršila pretragu u sklopu neriješenog ubistva repera Tupaka Šakura. Detektivi su pretražili kuću u Hendersonu, predgrađu Las Vegasa, gdje je Šakur ubijen u septembru 1996. godine.

Policija Las Vegasa nije pružila dodatne detalje o pretrazi, navodeći da je istraga o njegovom ubistvu još uvijek u toku. Šakur je imao 25 godina kada je ubijen. Do sada niko nije uhapšen i trenutno nema osumnjičenih.

Kuća koja je pretražena nalazi se manje od 32 kilometra od Las Vegas Stripa, mjesta gdje je Shakur upucan.

“LVMPD može potvrditi da je izdan nalog za pretragu u Hendersonu, Nevada, 17. jula 2023, kao dio tekuće istrage o ubistvu Tupaca Shakura”, stoji u izjavi policije Las Vegasa, prenosi Index.hr.

Dodali su da neće mogu dalje komentisati u ovom trenutku.

Policajac Džejson Johanson iz Las Vegasa rekao je za Las Vegas Review Journal da detektivi ponovo rade na ovom “hladnom slučaju”.

“To je slučaj koji je ostao neriješen i nadamo se da ćemo to jednog dana promijeniti”, rekao je za novine.

Šakur, umjetničkog imna 2Pac, objavio je svoj debitantski album 1991. godine i postigao uspjeh na top listama s hitovima poput “California Love”, “All Eyez on Me”, “Changes” i “I Ain't Mad at Cha”.

Preminuo je 13. septembra 1996, sedmicu nakon što je četiri puta upucan u svom automobilu dok je čekao na crvenom svjetlu na semafotu. Shakur, koji je prodao više od 75 miliona albuma širom svijeta, posthumno je uveden u Rock & Roll Hall of Fame 2017. godine.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare