11. Oktobra 2023.

Novi direktor CNN-a zaposlenima: “Niste ni blizu spremni za budućnost”

Prvog dana na novom radnom mestu, Mark Tompson je u video-poruci savetovao novinarima da “definišu vesti” i poručio im da tradicionalna televizija ne može više da bude definicija za ovu medijsku kuću.

Novi izvršni direktor Si-En-Ena Mark Tompson poručio je zaposlenima da bi trebalo više da se posvete digitalizaciji, da tradicionalna televizija “ne može više da nas definiše”, a novinarima da ne bi trebalo da ih ometaju debate o ravnoteži ili lažnoj jednakosti.

Bio je to Tompsonov prvi radni dan na novom radnom mestu izvršenog direktora Si-En-Ena a uputstva za rad izdelio je zaposlenima u video-poruci kojom im se obratio. 

“Za većinu ljudi, mlađih od penzionera, prvo mesto gde će potražiti vesti je njihov telefon, ne njihov TV. I mediji koji ne mogu ili ne žele da odgovore na tu revoluciju rizikuju da izgube publiku i posao”, poručio je Tompson, a prenosi “Volstrit džornal”.

On je rekao da uprkos nekom napretku, “ova kompanija i dalje nije ni blizu spremna za budućnost”.  

“Televizija je značajna i ima i tu hitnog posla koji treba uraditi, ali je televizija previše dominantna, a digitalni deo mreže previše marginalizovan”, rekao je novi direktor.

Novinarima je poručio da “definišu vesti” ne samo reakcije na njih. 

Tompson je osam godina bio direktor “Njujork tajmsa” gde je značajno povećao broj digitalnih pretplata i proširio se na oblasti kao što su kuvanje i igrice, podseća “Volstrit džornal”. 

Na mesto izvršnog direktora Si-En-Ena, došao je nakon što je njegov prethodnik na tom mestu Kris Liht iznenada napustio svoju poziciju. On je bio pod salvom kritika, uključujući i deo sopstvenih zaposlenih, zbog emitovanja intervjua sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Kako se navodi, Lihtu je zamerano što intervju nije bio prethodno snimljen i i montiran, a navodno su mu za zlo uzimali i što se previše posvetio televiziji, a premalo digitalnim aktivnostima. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare