20. Maja 2024.

Nove informacije poslije pada helikoptera: Poginuo predsjednik Irana Ebrahim Raisi

Iranska državna televizija objavila je informaciju da nema preživelih na mestu gde se pao helikopter u kome se nalazio predsednik te zemlje Ebrahim Raisi, prenosi CNN.

Spasilački timovi stigli  su do mesta nesreće u kojoj je helikopter potpuno izgoreo, rekao je jedan neimenovani iranski zvaničnik za Rojters.

“Helikopter predsednika Raisija je potpuno izgoreo… nažalost, strahuje se da su svi putnici mrtvi”, rekao je zvaničnik nakon što su timovi za pretragu pronašli olupinu helikoptera.

Državna televizija prethodno je javila da su timovi za pretragu pronašli  mesto pada helikoptera sa predsednikom Ebrahimom Raisijem i da je predsednik iranskog Crvenog polumeseca izjavio da situacija nije “dobra”.

Agencija Anadolija prenla je da je turski dron koji je pomagao u potrazi identifikovao izvor toplote za koji se sumnjalo da je olupina helikoptera i podelio koordinate mogućeg mesta nesreće sa iranskim vlastima.

Helikopter u kojem su bili predsednik Raisi i ministar spoljnih poslova zemlje Hosein Amir Abdolahijan srušio se juče na severozapadu Irana, u regionu Verzegan.

Podsećanja, helikopter u kojem su bili Raisi i ministar spoljnih poslova zemlje Hosein Amir Abdolahjan srušio se na severozapadu zemlje u regionu Verzegan, a spasilačke ekipe su stigle u zonu vanredne situacije i tragale su za helikopterom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare