25. Septembra 2023.

Novakove reči ponovo “odzvanjaju” Amerikom: Nema opravdanja za to što ste uradili Srbiji!

Novak Đoković je u ponedeljak započeo novu, 392. sedmicu na vrhu ATP liste, čime je poboljšao sopstveni rekord. Trenutno je na višenedeljnoj pauzi posle osvajanja Ju-Es opena, ali američka javnost ponovo govori o Srbinu.

Tačnije, ovog puta radi se o Đokovićevim rečima, i to vrlo snažnim, koje je preneo američki “En-Bi-Si 5”, a koje se tiču Novakovog detinjstva i tretmana koji je Srbija prolazila tokom bombardovanja 1999. godine.

Segment Đokovićevog intervjua sa Grejemom Besindžerom iz 2021. godine, američka televizija je rešila da sada ponovo učini aktuelnim.

“Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu, sa bespomoćnim ljudima na ulicama i da, prosto, uništavaju sve? Ja nisam mogao da razumem to. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardovanje, za ubijanje nekoga, za uništavanje nečijeg doma… Mislim, to je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, veoma razljutilo. Ožiljci tih emocija, tog besa, i dan-danas postoje u svima (nama iz Srbije)”, rekao je najpre Đoković, da bi potom nastavio da objašnjava svoje poglede na sve to.

“Ali, radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Jer, morate da oprostite. Na kraju krajeva, kako bilo šta više može da vas pokreće od ljubavi, a ljubav je praštanje? To je moja životna filizofija i koliko god da je teško, na kraju morate. Prosto, trebalo bi da oprostite, jer vas čeka neki sledeći korak. Idete dalje. Ako ste zarobljeni u tom momentu, šta ćete od svog života da uradite? Uvek će vas to zadržavati, sprečavati, i to ne samo u profesionalnom smislu, već i privatno, emocionalno. Teško je, stvarno je teško. Ljudi u Srbiji su mnogo propatili u poslednjih stotinak godina. Samo u Prvom svetskom ratu je više od milion Srba poginulo! Ali, vidite, to je, na neki način ‘sudbina’ našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvek verujem da to može da nas učini jačim. Ja zaista imam potovanje prema svemu što sam doživeo u životu, jer znam da su me, naročito pomenute stvari (teškoće), učinile tako otpornim i snažnim, ali istovremeno i zahvalnim za sve što sada imam u životu”, zaključio je Novak Đoković.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare