30. Maja 2023.

Novakov naredni rival: Nikada nisam pobijedio veliko ime

Marton je rundu ranije izbacio domaćeg igrača Uga Grenijea rezultatom 6:3, 5:7, 6:1, 6:3.

“Već sam rekao da ne postoje laki mečevi na ovom nivou, čak i kada dobijam u tri seta moram da dam sto odsto da bih pobedio ove momke, čak i one koji se nalaze izvan Top 100. Igrao je kod kuće, publika je bila uz njega, pa nije bilo lako to podneti jer se borio do samog kraja. Tokom meča sam osećao da imam sve pod kontrolom, te da ako dam 100 odsto da ću pobediti”, počeo je Fučovič i najavio duel sa Novakom.

“Igrali smo nekoliko puta, znamo se dosta dobro. On je najbolji aktivni igrač sada, broj 1. Mislim da ćemo igrati na velikom stadionu, samo želim da izađem, dam sve od sebe i da uživam na terenu. Nikada nismo igrali na šljaci, to nije moja omiljena podloga. Nemam ništa da izgubim i sigurno neće biti lako, pokušaću da igram opušteno. Gledao sam meč, da vidim kako se kreće.”

Fučovič je ima vremena da odmori i pripremi se za veliki duel.

“Imao sam dva dana slobodno, Pokušaću da ostanem u formi. Odradio sam trening snage u ponedeljak, a u utorak intenzivniji teniski trening. Radim sa trenerom koji je jedan od mojih najboljih prijatelja, imam 31 godinu, promenio sam trenere prošle godine. Bile su mi potrebne nove stvari u životu i to u ovom trenutku daje rezultat.”

Fučovič praktično nikada u karijeri nije skinuo veliki skalp.

“Igrao sam neke dobre mečeve protiv najboljih tenisera sveta, ali nikada nisam imao veliki uspeh. Nikada nisam pobedio nekog ko je u Top 3 ili neko veliko ime. Pobedio sam Rubljova i Medvedeva i nekoliko drugih Top 10 igrača, ali veliki uspeh do sada nije došao. Šta sam naučio? Dobro pitanje, da sam to znao pobedio bih na više mečeva (smeh). Nemam ništa da izgubim, samo ću da izađem na teren i dam sve od sebe. Imam samopouzdanje da odem do kraja, fizički sam spreman, potrebno mi je i malo sreće. Kada budem igrao protiv Novaka mislim da će navijati za njega, možda sam autsajder, ali mi se to dopada.”

B92.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare