31. Maja 2023.

“Novak udara lopticu jače”

Đoković je u ponedeljak pobedio Aleksandra Kovačevića sa 6:3, 6:2, 7:6 (1) i naredni rival biće mu Marton Fučovič.

Španski analitičar je posle meča za Eurosport rekao kaoo ima utisak da je Novak nešto promenio što se tiče igre u Parizu.

Moj utisak je da udara lopticu jače nego što je navikao. Mislim da je shvatio da kad uđe u ritam da je teško protivniku da ostane na tom nivou. Istovremeno, potrebno mu je da se kreće dobro, jer tako udarajući može mnogo grešaka da napravi. Uslovi za igru bili su teški, duvao je vetar, naročito taj bočni. Nije lako, jer ga osećate sve vreme, čini vam ste da ste nemoćni. Možda i zbog toga igrači koriste dosta drop-šot, servis nije efikasan. Činilo mi se da je Novak znao šta je želeo da radi, bekhend mu je savršen, a forhend je mnogo napredovao“, smatra Aleks.

Gledajući ga na Šatrijeu, Koreča kaže da nije primetio da Novak ima bilo kakvih fizičkih problema.

Pitanje je samo vremena kad će biti u punoj snazi, treba mu nekoliko mečeva. Igrao je dovoljno da oseti da može da bude dobar na Rolan Garosu. Možda ne toliko koliko mu je potrebno, ali kako turnir bude išao, on će ući u taj ritam rada stopala i biće sve bolje“, dodao je Koreča.

Sunčano vreme pogoduje Novakovoj igri na najsporijoj podlozi.

Kad servira dobro uvek je sve kako treba. Forhend mu je uvek dobar. Kada vidite da mu lopta na forhend strani odskače visoko, to mu daje prostora da promeni i odigra po paraleli ili dijagonalu bekhendom. To mu je lako kad loptica odskače visoko. Bilo je vrlo sunčano i mislim da to odgovara njegovoj igri“, zaključio je Koreča.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare