Novak o GOAT trci: Za sebe sam najbolji - BIGportal.ba
Sport Tenis

Novak o GOAT trci: Za sebe sam najbolji

Novak Đoković je pobedom u Melburnu izjednačio rekord Rafaela Nadala po broju grend slem titula.

Srbin i Španac su sada na po 22 trofeja i logično je što se ponovo priča o toj GOAT trci.

Ja sam za sebe najbolji, uvek bio i uvek ću biti. Tu diskusiju o GOAT je teško definisati. Rezultati govore dovoljno. Trebaju da budu merilo. Dosta je drugačiji tenis sada nego pre 20, 30, 50 godina. Ima tu mnogo različitih faktora koji treba da se uzmu u obzir. Samo to što sam deo te diskusije je velika čast i zadovoljstvo. Pritisak je sastavni deo profesionalnog sporta, to je privilegija, bez toga ne mogu da igram. Gde god da se pojavim, posebno na grend slemovima, zbog trke sa Nadalom, pritisak je ogroman. Ne zna se ko će da dogura dalje. Sjajno je za naš sport da smo on i ja i dalje sposobni da osvajamo grend slemove. Treba da se priča i o poziciji broj jedan, ne samo o slemovima. Ne može svako da osvoji slem, ali biti broj jedan na svetu u tolikom nizu je nešto što je, po meni, najzahtevnije. U tom kontekstu mi je drago što sam se vratio na čelnu poziciju. S obuirom da sam oborio rekord za najduži broj jedan i dalje mi godi što sam tu. To je veliki cilj, ali ne toliko veliki kao što je nekad bio. Drago mi je što je to došlo kao posledica osvajanja najvećih turnira“, kaže Đoković.

Još jedno se zahvalio na velikoj podršci koju je imao u Melburnu.

Podrška koju sam imao ove godine je nešto najlepše. Uvek sam imao, ali ove godine je stvarno ono što je bilo na stadionu i na trgu verovatno najlepše. Najjače, najglasnije ikada. Mislim da su i oni prepoznali važnost trenutka. Hteli su da budu tu, da mi daju krila“, dodao je broj jedan.

Svakako je da će ovaj jubilarni, deseti pehar u Melburnu, imati posebno mesto u njegovom srcu.

Ova titula je još važnija zbog toga što sam doživeo prošle godine. Došao sam ove godine sa pozitivnom energijom, nisam uopšte tražio da u bilo kojem kontekstu imam konflikt sa bilo kim. Ostavio sam događaje iza sebe. Imao sam mnogo razloga da se drugačije ponašam. Prosto ne vidim gde bi me to odvelo. Osećam da je potrebno da se prašta, hrišćanski je praštati. Toliko se malo prašta danas. Jednostavno želim da podsećam i vidim to u svetu, da više razumeju, prihvataju, pokazuju više saosećanja, pre nego što nekada osude. Nisu baš svi mediji naklonjeni istraživačkom novinarstvu. Više je to klikbejt. Što pre da se napiše o nekome, nesvesno praveći štetu ljudima. To je upravo ovo što se dešava, što se dešavalo sa mojim ocem ovde, onda ono prošle godine… Toliko laži, informacija. Stvori se tolika lavina da ne možeš da reaguješ. Najmudrije je pustiti, desilo se šta se desilo, idemo dalje. Usmeriš pažnju na ono što je najbitnije. Igranje tunira, dokazivanje. S druge strane nadam se da služim kao inspiracija mladim ljudima. Tenis mi nudi platformu, volim sport. Eto, malo više te ljubaznosti. Jako je lepo od Cicipasa što mi je rekao na terenu. Najljući smo protivnici, ali mora da postoji poštovanje, razumevanje posle mečeva“, zaključio je Novak.

B92.

Danas objavljeno

Piksi: Šta god da uradim biće “Piksi šokirao”

Vanja A

Potvrđeno – Džordan pregovara o prodaji Hornetsa

Vanja A

Tadić: To je poražavajuće za sve nas

Vanja A

Ostavite komentar