29. Maja 2023.

“Novak je veliki šampion, ako je dobro, teško ga je pobijediti”

Njegov stric i bivši trener, Toni Nadal, dao je svoje prognoze za turnir u Parizu.

Iskusni stručnjak nije iznenadio – po njemu najviše izgleda imaju Karlos Alkaras i Novak Đoković.

Po mom mišljenju dva favorita su Đoković i Alkaras. Trenutno, čini se da je Alkaras u boljoj formi od Đokovića, ali Novak je veliki šampion, ako se oseća dobro, teško ga je pobediti. Alkaras ima svoja oružja, takođe. Verujem da je tu četiri ili pet tenisera koji mogu da uzmu trofej, ali ako bih stavio novac na nekoga, to su Alkaras ili Đoković. Medvedev, Rubljov, Rune i Kasper Rud, imaju nešto bolje šanse od ostalih, ali sve je otvoreno“, kaže Toni za Tenis Mejdžors.

Zanimljivo je da je Toni optimista kada je u pitanju povratak Rafe Nadala na turnire.

Iako osvajač 14 pehara na Rolan Garosu nije zvučao tako optimistično nedavno, kada je objavio da odlazi na pauzu, Toni Nadal veruje da će se on uspešno vratiti.

Razočaravajuće je što ga nema ovde, jer je to jedini turnir koji nikad nije propuštao od starta karijere. Vidite, to je loša sreća što nije uspeo da se oporavi na vreme. Šteta je, ali život ide dalje. Da, verujem da će Rafa Nadal igrati 2024. na Frenč openu, jer želim da verujem u to. Znam da je sve teže pobeđivati kako godine prolaze, ali uvek verujem da će sve izaći na bolje“, kaže Toni.

On je svestan da je španski teniser mnogo puta pokazao mentalnu snagu.

Mislim da su svi veliki igrači mentalno jaki, jer da nisu ne bi uspeli da postignu sve to. Rafael je jak, Đoković je snažan, Federer takođe. Rafa je učen od malih nogu da igra svaki poen kao da je finale. To mu je pomoglo da postane mentalno jak“, zaključio je Toni Nadal.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare