"Novak je najveći"; "Sačekajmo još" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Novak je najveći”; “Sačekajmo još”

Ališa Molik, bivša teniserka iz Australije, tipuje da će Novak Đoković završiti trku sa rekordima kao čovek sa najviše grend slem pehara.

Nekada osma igračica sveta i osvajačica dve grend slem titule u dublu, kaže da je Novak igrao na nivou više u odnosu na sve ostale tenisere u Melburnu.

Ona je u razgovoru za Nanj čenel nedavno rekla kako je “ovo tek početak serije uspeha” za Đokovića.

Mislim da je ovo početak, biće ih još mnogo i ostaće zapamćen kao najveći svih vremena. I dalje verujem da je u njemu ostalo snage za bar još tri ili četiri slema, najmanje. Sačekajmo da sve vidimo, ali on definitivno dominira svetskim tenisom“, kaže Molik.

S druge strane, Voli Masur, takođe bivša zvezda australijskog tenisa, smatra da Novak još nije došao u poziciju da se može nazvati najboljim igračem svih vremena.

Nije još tu. Rafa i dalje ima 22 slema. Dakle, rukovodim se prema brojevima. Druga stvar, ne možete da poredite različite ere. I ne trudite se, sve je relativno. Ako Novak osvoji 23, a Rafa 22, onda će Đoković biti najveći. Ako se desi duprotno, Rafa će biti najveći“, kaže Masur.

O Federeru se više u toj kategoriji i ne govori.

Rodžer je ostao na tih 20 titula. Nije tu, povukao. U mojim knjigama se ne daju poeni za gracioznost. Nema poena za stil. Nije ovo umetničko klizanje. Držim se isključivo brojeva“, zaključio je Masur.

Danas objavljeno

“Đoković i Nadal u tom smislu ne mogu da se porede sa Federerom”

Zeljka

“Dan D” na Old Trafordu – očekuje se rekordna ponuda

Zeljka

Litvanci otkrili plate Lesora, Petruševa i Vildose

Zeljka

Ostavite komentar